Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

A pénz királya 2.

Elérhetőség: 5-7 munkanap

3.00

Frank Cowperwoodot Philadephiában sikkasztás bűnrészeseként letartóztatják és 4 és fél évre ítélik. De nem adja fel, gyilkos küzdelemmel harcol a túlélésért. Pénzügyeit egy kis fedőcégen keresztül viszi tovább és egy kis vagyonra tesz szert. Frank kiszabadul a börtönből, majd elválik feleségétől. Pénzügyi manőverekkel hatalmas vagyont halmoz fel, de a philadelphiai “felső tízezer” nem fogadja őt vissza. Ekkor barátnőjével, Aileennel elindul Chicagóba…

db
Kategóriák: , , Szerző: Kiadó: Műfaj: , ,
Formátum / Oldalszám: 20 cm x 13 cm, ragasztott papírkötés, 337 oldal
Kiadási év: 1994

1873 szeptemberében a világtörténelem egyik legizgalmasabb pénzügyi katasztrófája sújtott le Philadelphiára: tönkrement a Jay Cooke bankház, Amerika egyik legjelentősebb pénzintézete, amely számos fiókot tartott Londonban, Washingtonban és New Yorkban; következményeként szerencsétlenségek sorozata söpört végig a pénzügyi világon. Az összeomlás lényegében egyetlen üzletembernek kedvezett: Frank Cowperwoodnak. A fiatalember korábbi életútja lezárult, és új lehetőségek bontakoztak ki előtte pénzügyi zsenialitása következtében – egy új városban.

Theodore Dreiser világhírű regényének második kötetében folytatja a gátlástalan pénzügyi zseni karriertörténetét. A “pénz királya” 13 hónapot töltött le 4 év és 6 hónapos büntetéséből. Váratlan szabadulása után belátta, hogy a tőzsde mint kereseti forrás, már nem jöhet számításba számára: a távoli Nyugat és egy születő nagyváros, Chicago lett reményei és lehetőségei megtestesítője, amelynek fejlődése a későbbiekben teljesen összeforrt Frank Cowperwood alakjával, amelyekkel lehetővé vált a város gáz- és vasúthálózatának megszerzése.

Szabad és konvenciómentes gondolkodásával hamar szövetségeseket szerzett a város pénzemberei között, akik a haszon és a politikai hatalom érdekében támogatták pénzügyi manővereit. Frank rendezte magánéletét, és végre feleségül vehette szerelmét, Aileen Butlert.

Vagyona ismét elérte a milliós határokat, pénzügyi tekintélynek számított – de a konzervatív “jó” társaság mégsem fogadta be. A második kötet végén már ismét előttünk áll a “pénz királya”: a felkapaszkodó senki, a kiérdemesült fegyenc, akit mégsem sikerült kirekeszteni, így fokozatosan Chicago legvonzóbb, legérdekesebb alakja lett: új, hatalmas pénzemberként minden téren felveheti a versenyt a régiekkel.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: A pénz királya 2.
Alcím-
szemelvényFrank Cowperwoodot Philadephiában sikkasztás bűnrészeseként letartóztatják és 4 és fél évre ítélik. De nem adja fel, gyilkos küzdelemmel harcol a túlélésért. Pénzügyeit egy kis fedőcégen keresztül viszi tovább és egy kis vagyonra tesz szert. Frank kiszabadul a börtönből, majd elválik feleségétől. Pénzügyi manőverekkel hatalmas vagyont halmoz fel, de a philadelphiai "felső tízezer" nem fogadja őt vissza. Ekkor barátnőjével, Aileennel elindul Chicagóba...
Műfaj, típus, ,
Kiadási év1994
Alakformáló torna
AlcímLábizmok, hasizmok, farizmok erősítése
szemelvényA könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Műfaj, típus-
Kiadási év2010
Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus
Kiadási év2007
Irodalom IV.
AlcímA műszaki szakközépiskola és a szakközépiskola IV. osztálya számára
szemelvény

Az irodalomtankönyv negyedik kötetében szóba kerülő 20. századi művek, írók, jelenségek és összefüggések vizsgálatának, az olvasásnak a megkezdésekor hadd tegyünk néhány előzetes megjegyzést a könyvről!

Kiadó-
Műfaj, típus
Kiadási év1991
Betöltés...
termékek összehasonlitása