Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Bolhacirkusz

Elérhetőség: 5-7 munkanap

3.00

“A kötet számomra ma is az ifjúságot, a termékeny kételyt és a rendíthetetlen hitet jelképezi, és mint mindenki, aki lassan-lassan közeledik a búcsúzás felé, úgy én is szívesen emlékezem erre az elmúlt, kételyt és rendíthetetlen hitet sugárzó ifjúságra. Boldog lennék, ha oktalansága, fölénye és cinizmusa mögött az olvasó megtalálná – amiért íródott annak idején: a gondolkodásra való készséget, az emberiség jövője fölötti aggodalmat és a komolyságot.”

db
Kategóriák: , Szerző: Kiadó: Műfaj:
Formátum / Oldalszám: 11.6 x 20 cm, vászon papírborítóban, 312 oldal
Kiadási év: 1975

Most, ​hogy új, az első kiadásnál kétségtelenül méltóbb köntösben jelenik meg a kötet, nem is tudja talán, hogy milyen ritkaságot kap kezébe az olvasó. Ritkaságot és hírességet! Mert huszonöt évvel ezelőtt, amikor a kötet első kiadása megjelent (Spitzer Aladár nyomdász betűivel és az író keserves költségén), heteken belül oly hírre tett szert, hogy még az ügyészség figyelmét is felkeltette, aminek következtében egyik napról a másikra el is koboztatott a kötet.

Egyszóval, ha nem is dicstelen, de igen-igen rövid volt a pályafutása, bár a körülötte gyűrűző események még éveken keresztül nyugtalansággal töltötték az író napjait és aggodalmakkal, gondokkal teli az éjszakáit. Pedig még fiatal voltam, amikor íródott a kötet, alig egy, másfél évvel rá, hogy hazajöttem Dél-Amerikából, tehát 27-ben vagy 28-ban, és akkor még meggyőződéssel is vallottam a magyar közmondást: „Nem az a legény, aki üt, hanem aki állja!” Mint ahogy ebből is látható, ifjú voltam, tájékozatlan és jóhiszemű.

A kötet elkobzástól megmentett példányait más borítólappal, más címmel ellátva terjesztgettem nagy titokban, kéz alatt (József Attila adta az új címet: “Perkin Fondor társasága”), és a birtokomban levé levél-üzenet szerint néhány példányt még el is kommendált belőle szegény Attila. Viszont, amikor néhány évvel rá az Egyesült Államokban, Philadelphiában a regény hősével, nevezett Perkins Fondorral (régi dél-amerikai ismeretség!) összehozott a sors, és véletlenül elkottyantottam, hogy személyében egy általam megírt regényalakot üdvözölhetek, miután elolvasta a kötetet, vérig sértetten egy életre megszakította velem az összeköttetést.

Mondanom sem kell talán, hogy azóta körültekintőbb és óvatosabb vagyok, legalábbis addig a fokig, hogy irodalmamba átmentett modelljeimnek tapintatból legalább a nevét megváltoztatom. Egyébként ez a kötet számomra ma is az ifjúságot, a termékeny kételyt és a rendíthetetlen hitet jelképezi, és mint mindenki, aki lassan-lassan közeledik a búcsúzás felé, úgy én is szívesen emlékezem erre az elmúlt, kételyt és rendíthetetlen hitet sugárzó ifjúságra.

Mindennek az emléke ez a kötet, és boldog lennék, ha oktalansága, fölénye és cinizmusa mögött az olvasó megtalálná – amiért íródott annak idején? a gondolkodásra való készséget, az emberiség jövője fölötti aggodalmat és a komolyságot.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Bolhacirkusz
Alcím-
szemelvény"A kötet számomra ma is az ifjúságot, a termékeny kételyt és a rendíthetetlen hitet jelképezi, és mint mindenki, aki lassan-lassan közeledik a búcsúzás felé, úgy én is szívesen emlékezem erre az elmúlt, kételyt és rendíthetetlen hitet sugárzó ifjúságra. Boldog lennék, ha oktalansága, fölénye és cinizmusa mögött az olvasó megtalálná – amiért íródott annak idején: a gondolkodásra való készséget, az emberiség jövője fölötti aggodalmat és a komolyságot."
Műfaj, típus
Kiadási év1975
Alakformáló torna
AlcímLábizmok, hasizmok, farizmok erősítése
szemelvényA könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Műfaj, típus-
Kiadási év2010
Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus
Kiadási év2007
Irodalom IV.
AlcímA műszaki szakközépiskola és a szakközépiskola IV. osztálya számára
szemelvény

Az irodalomtankönyv negyedik kötetében szóba kerülő 20. századi művek, írók, jelenségek és összefüggések vizsgálatának, az olvasásnak a megkezdésekor hadd tegyünk néhány előzetes megjegyzést a könyvről!

Kiadó-
Műfaj, típus
Kiadási év1991
Betöltés...
termékek összehasonlitása