Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Hunyd be a szemed és meglátod a Várost

Elérhetőség: 5-7 munkanap

2.95

Sajátos hangulatú regényében Chimet egy régi, térben és időben pontosan el nem helyezhető világ színeit és ízeit jeleníti meg, a természet varázsos szépségéből és a különleges város atmoszférájából lobbantva ki e színeket, merítve eme aromákat, ízeket.

db
Kategóriák: , , Szerző: Kiadó: Műfaj: , ,
Formátum / Oldalszám: papír, puha kötés, 304 oldal
Kiadási év: 1990

 

Az ​1924-ben született román író, Iordan Chimet műve nem a szó hagyományos értelmében vett meseregény. Modern mese ez, amelyből a klasszikus mesefigurák sem hiányoznak ugyan, de a különös és izgalmas cselekményszövés során az író szinte egyáltalán nem használ szokványos népmesei fordulatokat.

A csodák birodalmába kalauzolja az olvasót, egy olyan világba, ahol minden megtörténhet, sőt mindennek az ellenkezője is. Ő maga kívülről szemléli hőseit, legyenek azok emberek, állatok, manók, szellemek vagy törpék. Fantáziadús története a világirodalom mesélőprózájának legjobb hagyományait követi.

A fantáziának, a fantasztikumnak és a humornak oly mesteri ötvözetét hozza létre, amelyet csak keveseknek sikerült megvalósítaniuk a világirodalomban.

Humora hol abszurd, hol groteszk, hol joviális-adomázó, pontosan a cselekmény fordulatainak megfelelően, de mindig mélyen humánus, s az életörömöt igazi rabeleis-i piedesztálra emeli.

Bravúros nyelvi leleményességgel olvasztja egybe az archaizáló és a népies próza stílusjegyeit, ugyanakkor az általa teremtett képzeletbeli világba a modern ember szemléletét vetíti bele.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Hunyd be a szemed és meglátod a Várost
Alcím-
szemelvénySajátos hangulatú regényében Chimet egy régi, térben és időben pontosan el nem helyezhető világ színeit és ízeit jeleníti meg, a természet varázsos szépségéből és a különleges város atmoszférájából lobbantva ki e színeket, merítve eme aromákat, ízeket.
Kiadási év1990
Alakformáló torna
AlcímLábizmok, hasizmok, farizmok erősítése
szemelvényA könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Műfaj, típus-
Kiadási év2010
Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus
Kiadási év2007
Irodalom IV.
AlcímA műszaki szakközépiskola és a szakközépiskola IV. osztálya számára
szemelvény

Az irodalomtankönyv negyedik kötetében szóba kerülő 20. századi művek, írók, jelenségek és összefüggések vizsgálatának, az olvasásnak a megkezdésekor hadd tegyünk néhány előzetes megjegyzést a könyvről!

Kiadó-
Műfaj, típus
Kiadási év1991
Betöltés...
termékek összehasonlitása