Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Ünnepeljünk!

kórusgyűjtemény általános és középiskolásoknak
Elérhetőség: 5-7 munkanap

2.50

Ünnepeljünk, szólít fel a gyűjtemény címe, s egyben azt is sugallja, lépjünk ki a hétköznapok világából. A külsőségek mellett a zene az, amely természeténél fogva leginkább képes arra, hogy meghatározza vagy kiemelje egy-egy ünnepi esemény alaphangulatát. 

db
Kategóriák: , Szerzők: , Kiadó: Műfaj: , ,
Formátum / Oldalszám: ragasztott papírkötés, 24 cm x 17 cm,160 oldal
Kiadási év: 1996

Több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött magam is tudom, milyen megnyugtató érzés olyan művet találni, mely igényes, de nem állítja megoldhatatlan feladat elé a karénekeseket, esetleg elvéve kedvüket a további örömzenéléstől.

A jól megválasztott műsor már önmagában is fél sikert jelent. Jó néhány kórusnak gondot jelent a kottaolvasás, ám a lelkesedés, az éneklés öröme segít a célok magas szintű megvalósításában, s ez sem elhanyagolható szempont.

Sajnos az utóbbi években egyre nehezebb ebben a témakörben kottához jutni, ezért vált szükségessé egy ilyen gyűjtemény, mely szándéka szerint igyekszik a legszélesebb rétegeknek segítséget nyújtani a műsorválasztás időszakában.

A gyűjtemény a négy évszakot követi felosztásában, ezen belül pedig a naptár szerint sorakoznak az ünnepi alkalmak. A művek nehézségi sorrendben következnek (kánonok, egyszólamú, majd többszólamú darabok, többségében egynemű kar, egy- egy vegyeskar).

Tartalom

Előszó 3
Tavasz
Tavaszköszöntők 9
Március 15-re emlékezünk 17
Húsvét 34
Anyák napján 45
Nyár
Nyárköszöntők 57
Ballagás, tanévzáró 64
Ősz
Őszi hangulat 85
Tanévnyitóra 86
Októberi ünnepek 93
Tél
A tél örömei 105
Karácsony 114
Farsangi vidámságok 139
Néhány jó tanács 149
Tartalom a művek címe szerint 151
Tartalom a művek szerzői szerint 155
Forrásjegyzék 159

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Ünnepeljünk!
Alcímkórusgyűjtemény általános és középiskolásoknak
szemelvény

Ünnepeljünk, szólít fel a gyűjtemény címe, s egyben azt is sugallja, lépjünk ki a hétköznapok világából. A külsőségek mellett a zene az, amely természeténél fogva leginkább képes arra, hogy meghatározza vagy kiemelje egy-egy ünnepi esemény alaphangulatát. 

Műfaj, típus, ,
Kiadási év1996
Alakformáló torna
AlcímLábizmok, hasizmok, farizmok erősítése
szemelvényA könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Műfaj, típus-
Kiadási év2010
Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus
Kiadási év2007
Irodalom IV.
AlcímA műszaki szakközépiskola és a szakközépiskola IV. osztálya számára
szemelvény

Az irodalomtankönyv negyedik kötetében szóba kerülő 20. századi művek, írók, jelenségek és összefüggések vizsgálatának, az olvasásnak a megkezdésekor hadd tegyünk néhány előzetes megjegyzést a könyvről!

Kiadó-
Műfaj, típus
Kiadási év1991
Betöltés...
termékek összehasonlitása