Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Az oktatási rendszer

Elérhetőség: 5-7 munkanap

3.10

A könyv tiszta szerkezetével és világos fogalomhasználatával nemcsak azoknak a szakembereknek nyújt segítséget, akik jobban kívánják érteni, helyi vagy országos szinten befolyásolni az oktatásügyi folyamatok alakulását, hanem azoknak az oktatáspolitikai képzésben részt vevő szakértőknek és egyetemi hallgatóknak a tudását is gyarapíthatja, akik e művet vizsgaanyagként szeretnék használni.

db
Kategóriák: , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: Fűzött kemény papírkötés, 216
Illusztráció: néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva
Kiadási év: 2001

Ennek a hiánypótló műnek a szerzője nem többre és nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy bevezesse az olvasót a modern oktatási rendszerek problémavilágába. Noha az elmúlt 15 évben nálunk is lezajlottak az oktatási rendszer egészét érintő strukturális változások, mégsem jelent meg eddig a hazai könyvpiacon olyan összefoglaló munka, mely rendszerszerűen bemutatta volna e hosszabb távra visszatekintő változások makrotársadalmi összefüggéseit, szervezeti és politikai környezetét. Azt, hogy milyen társadalmi erők vezettek a modern tömegoktatási rendszerek kialakulásához, milyen külső erők formálják e rendszerek jelenlegi fejlődését, és melyek azok a belső törvényszerűségek, amelyek az oktatási rendszerekben végbemenő változásokat napjainkban is meghatározzák.

Halász Gábor az Országos Közoktatási Intézet főigazgatója és a Miskolci Egyetem Neveléstudományi Tanszékén az oktatásszociológia és az oktatási rendszerek elméletének oktatója. Kutatóként oktatáspolitika-elemzéssel, a közoktatási rendszerek irányításával és nemzetközi összehasonlításával, a nemzetközi integráció oktatásügyi hatásaival foglalkozik. Mint a téma egyik legnevesebb hazai szakértője részt vesz a közoktatási vezetők képzésében, emellett az Európa Tanács, az OECD és a Világbank megbízásából több nemzetközi programban is dolgozott.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Az oktatási rendszer
Alcím-
szemelvényA könyv tiszta szerkezetével és világos fogalomhasználatával nemcsak azoknak a szakembereknek nyújt segítséget, akik jobban kívánják érteni, helyi vagy országos szinten befolyásolni az oktatásügyi folyamatok alakulását, hanem azoknak az oktatáspolitikai képzésben részt vevő szakértőknek és egyetemi hallgatóknak a tudását is gyarapíthatja, akik e művet vizsgaanyagként szeretnék használni.
Műfaj, típus-
Kiadási év2001
Matematika 5. felmérő feladatsorok C
AlcímGondolkodni jó! C változat, tanulói példány
szemelvényA tankönyvekhez kapcsolódó Felmérő feladatsorokkal a tantervben, illetve a kapcsolódó Programokban megfogalmazott követelményeket konkretizálják, operacionalizálják és hierarchizálják a szerzők. A felmérő feladatsorok olyan kritériumorientált mérési eszközök, amelyek egyre inkább lehetővé teszik, hogy a sokféle helyi tanterv ellenére viszonylag egységes követelményrendszer alakuljon ki az iskolákban.
Műfaj, típus
Kiadási év2013
Vizuális kultúra
Alcím-
szemelvényA tankönyv fejezetei: 1. Látás, vizuális gondolkodás, ábrázolás 2. A látvány vizuális analízise és leképzése 3. Kompozíció 4. Eszközök, anyagismeret 5. Értelmező szótár és minilexikon 6. Felhasznált és ajánlott irodalom
Műfaj, típus-
Kiadási év2015
Matematika 5. feladatmegoldások
AlcímGondolkodni jó!
szemelvényA tankönyveket egészítik ki, de egységes egész feladatsorok találhatók bennük. A tankönyvek feladatain kívül e kötetekből lehet válogatni további feladatokat gyakorláshoz, iskolai vagy otthoni munkára. Az egyes témákat didaktikailag és tartalmilag egymásra épülő feladatok töltik ki. Minden kötet végén megtalálható a feladatok megoldása, így önálló munkára is kitűnően használhatók.
Műfaj, típus
Kiadási év2014
Betöltés...
termékek összehasonlitása