Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

1–25 -ig terjedő találatok megjelenítése a 70 -ból

Megjelenítve 1 - 25 a 70-ból.
Figyelmébe
0 5-ből

Alakformáló torna

5.70
A könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Figyelmébe
0 5-ből

Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba

5.90
Tartalom Bevezető gondolatok 7 1. A sporttáplálkozás alapjai 11 1.1. Sport – egészség – táplálkozás 11 1.2. Táplálkozástani alapok, a táplálék útja a szervezetben 13 1.3. Sporttáplálkozás, mint a táplálkozástan
0 5-ből

Irodalom IV.

2.00
Az irodalomtankönyv negyedik kötetében szóba kerülő 20. századi művek, írók, jelenségek és összefüggések vizsgálatának, az olvasásnak a megkezdésekor hadd tegyünk néhány előzetes megjegyzést a könyvről!
0 5-ből

Én otthon vagyok költő

3.50
Tartalom Géczi János: Előszó 7Erdélyi Erzsébet – Nobel Iván: Bevezető a disputákhoz 9Márai Sándor: Halotti beszéd 11Disputa Márai Sándor Halotti beszéd című művéről 13Bálint Tibor: Öt kenyér és két hal
0 5-ből

Állatosdi

4.40
Szerepjátékokat kínál Gabnai Katalin könyve, farsangi délutánokon, iskolai rendezvényeken, de akár otthon, vagy születésnapon is könnyen eljátszható, előadható rövid műsorokat. Van köztük olyan, amelyhez elég két-három szereplő, de található a gyűjteményben olyan darab is, amelyet nyolcan-tízen is játszhatnak.
0 5-ből

Írói arcélek

3.00
A könyv címe: Írói arcélek Alcím: Tanulmányok, kritikák, arcképvázlatok A könyvhöz kapcsolódó név/nevek: Dávid Gyula (Szerkesztő)Sőni Pál (Szerző) Kiadó: Kriterion Könyvkiadó A kiadás helye: Bukarest A kiadás éve: 1981 Kötéstípus: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám: 251 Nyelv: Magyar
0 5-ből

Haza a magasban

3.00
Száz éve született Illyés Gyula. Az évforduló kapcsán a Magyar Televízió nemes sorozatot indított el: két hónapon keresztül, főműsoridőben határon túli magyarok és anyaországi megszólalók - ismert és kevéssé ismert emberek - beszéltek az illyési gondolat, a Haza a magasban jegyében.
0 5-ből

Tisztább havakra

3.00
Gál Sándor költészete állandóan fejlődik kifejezőkészségét illetően. Versei egyre nagyobb és tökéletesebb formakészségről tesznek tanúbizonyságot, introvertált költői attitűdöt tükröznek: érdekesek, hatásosak, szelíd hangnemben fejeznek ki mély konfliktusokat is.  Letisztult világlátással és egyéni hangon tárja elénk korunk emberének problémáit, ellentmondásait; úgy vállalja a folytonosságot és úgy épül bele, hogy vállalja az örök újrakezdés, az állandó aktivitás feladatát. 
0 5-ből

A magyar nyelvtudomány

4.00
Tartalom A magyar nyelv vizsgálatának helyzete, eljárásai és fő irányai 5A magyar nyelvtudományi kutatások eljárástípusai 11Nyelvünk szinkrón anyaga leíró (deszkriptív), összevető (konfrontatív-kontrasztív) és tipológiai vizsgálata 15Nyelvünk diakrón anyaga történeti-összehasonlító (genetikus-komporatív)
0 5-ből

Nyelvünk élete

3.00
Szende Aladár tankönyvének nyelvtörténeti fejezetei képet adnak a magyar nyelv életének fejezeteiről, egyes nyelvi jelenségek alakulásáról. Sorozatcím: Szende Aladár A magyar nyelv tankönyve középiskolásoknak című művének tematikus füzetei Kötetsorszám: 4
0 5-ből

Stílusról, stilisztikáról napjainkban

3.00
Tartalom Bevezetés 11Miért hasznos stilisztikával foglalkozni? 11Hogyan jön létre a stílus? 14Nyelv, beszéd, stílus és szöveg összefüggése 14A stílus jellemző sajátosságai és a stíluselemzések 22Néhány fontosabb stilisztikai kategória 29Stílusréteg és
0 5-ből

Válogatott versek

3.00
Huszonhat éves korában, szürrealista költőként lépett be a szlovák költészetbe. Első kötetével - Ne aludj el, gyújtsd meg a napot, 1941 - felismerhetően Appolinaire, Éluard, sőt Tristan Tzara követőjének vallja magát, s miután egyidejűleg sokat - és tegyük hozzá: kimagaslóan művészi szinten fordít példaképei műveiből, mint már előtte annyian mások, Pavel Buncák is a korai besorolás, illetve beskatulyázás sorsára jutott,...
0 5-ből

A nagy ember halála

2.00
- Ez az agyalágyult igazán segíthetett volna magának, Erzsike! - mondta nyomatékkal, amelyből Géaúr megtudta, hogy ő, aki évek óta készült Budapestre, s most, hogy vágyait és reményeit végre a városba hozta, ő, betoppanásának ötödik percében agyalágyultnak nyilváníttatott. Az "agyalágyult" szót tökéletesen értette, hiszen az anyanyelvén hangzott el.
0 5-ből

A költészet valósága

5.00
A ​könyv költészet és valóság viszonyát líra és lírizálódás, vers és költői próza néhány poétikai és irodalomtörténeti problémájának és összefüggésének elemzésével közelíti meg.
0 5-ből

Ünnepeljünk!

2.50
Ünnepeljünk, szólít fel a gyűjtemény címe, s egyben azt is sugallja, lépjünk ki a hétköznapok világából. A külsőségek mellett a zene az, amely természeténél fogva leginkább képes arra, hogy meghatározza vagy kiemelje egy-egy ünnepi esemény alaphangulatát. 
0 5-ből

A hontalanság évei

5.60
A második világháború befejezése után a szlovákiai magyar kisebbség arra a követelésre ébredt, hogy a csehszlovák állam biztonsága érdekében az etnikai határokat az államhatárokig kell kitolni, vagyis hogy a határ menti magyar kisebbséget – mintegy félmilliós lélekszámban – el kell távolítani Szlovákiából. Az előszót Illyés Gyula írta. (1979)
0 5-ből

A pénz királya 2.

3.00
Frank Cowperwoodot Philadephiában sikkasztás bűnrészeseként letartóztatják és 4 és fél évre ítélik. De nem adja fel, gyilkos küzdelemmel harcol a túlélésért. Pénzügyeit egy kis fedőcégen keresztül viszi tovább és egy kis vagyonra tesz szert. Frank kiszabadul a börtönből, majd elválik feleségétől. Pénzügyi manőverekkel hatalmas vagyont halmoz fel, de a philadelphiai "felső tízezer" nem fogadja őt vissza. Ekkor barátnőjével, Aileennel elindul...
0 5-ből

A világrendszerek kialakulása

4.00
A könyv címe: A világrendszerek kialakulása, alcím: Oktatási segédlet a földrajz tanításához Dr. Veresegyházi Béla (Szerző), Dr. Kürti György (Lektor), Dr. Tóth József (Lektor) Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház A kiadás helye: Budapest A kiadás éve: 1993 Sorozatcím: PSZM Projekt ISBN-szám: 963-7862-935
0 5-ből

Ötösöm lesz kémiából II.

6.00
A kötet a kémiatanárok, a kémia iránt érdeklődő középiskolások és egyetemisták körében évek óta népszerű példatár átdolgozott és kibővített kiadása, mely lépésről lépésre vezeti be az olvasót a kémiai számítási feladatok megoldásába.
0 5-ből

Ötösöm lesz kémiából I.

6.00
A kötet a kémiatanárok, a kémia iránt érdeklődő középiskolások és egyetemisták körében évek óta népszerű példatár átdolgozott és kibővített kiadása, mely lépésről lépésre vezeti be az olvasót a kémiai számítási feladatok megoldásába.
0 5-ből

Oszlopfő

20.00
A csehszlovákiai magyar líra méltán népszerű képviselője, Ozsvald Árpád, válogatott és új verseinek kötetbe rendezésével szintézisét teremti meg azoknak az eredményeknek, melyeket negyedszázados költői útja során ért el.
0 5-ből

Tenger, varázsos tenger

4.50
A vicinális poros ablaka mögött egy falusi legény áll, még egy utolsó pillantást vet eddigi életének színterére, a szegény hegyvidéki falura, majd felszáll a naponta kétszer elhaladó városi vonatra. Ezzel kezdetét veszi a kalandok és a visszaemlékezések sora.
0 5-ből

21 matek teszt

2.30
Közgazdasági, pénzügyi, műszaki pályára készülőknek. Az egyetemi, főiskolai felvételizőknek ajánlott kötetünk 21-felépítésében és nehézségi fokában is a felvételi feladatsoroknak megfelelő - matematika feladatsort tartalmaz. Az anyag újszerűsége, hogy a feladatok megoldásait tesztszerűen, öt lehetséges válasz közül kell kiválasztani.
0 5-ből

Matematika 13 éveseknek

3.00
Közel 900 gyakorlófeladatot tartalmaz. Oldd meg a feladatokat, nagy segítség lesz ahhoz, hogy jó eredményt érj el
Betöltés...
termékek összehasonlitása