Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

1–25 -ig terjedő találatok megjelenítése a 28 -ból

Megjelenítve 1 - 25 a 28-ból.
0 5-ből

Én otthon vagyok költő

3.50
Tartalom Géczi János: Előszó 7Erdélyi Erzsébet – Nobel Iván: Bevezető a disputákhoz 9Márai Sándor: Halotti beszéd 11Disputa Márai Sándor Halotti beszéd című művéről 13Bálint Tibor: Öt kenyér és két hal
0 5-ből

Állatosdi

4.40
Szerepjátékokat kínál Gabnai Katalin könyve, farsangi délutánokon, iskolai rendezvényeken, de akár otthon, vagy születésnapon is könnyen eljátszható, előadható rövid műsorokat. Van köztük olyan, amelyhez elég két-három szereplő, de található a gyűjteményben olyan darab is, amelyet nyolcan-tízen is játszhatnak.
0 5-ből

Tisztább havakra

3.00
Gál Sándor költészete állandóan fejlődik kifejezőkészségét illetően. Versei egyre nagyobb és tökéletesebb formakészségről tesznek tanúbizonyságot, introvertált költői attitűdöt tükröznek: érdekesek, hatásosak, szelíd hangnemben fejeznek ki mély konfliktusokat is.  Letisztult világlátással és egyéni hangon tárja elénk korunk emberének problémáit, ellentmondásait; úgy vállalja a folytonosságot és úgy épül bele, hogy vállalja az örök újrakezdés, az állandó aktivitás feladatát. 
0 5-ből

Válogatott versek

3.00
Huszonhat éves korában, szürrealista költőként lépett be a szlovák költészetbe. Első kötetével - Ne aludj el, gyújtsd meg a napot, 1941 - felismerhetően Appolinaire, Éluard, sőt Tristan Tzara követőjének vallja magát, s miután egyidejűleg sokat - és tegyük hozzá: kimagaslóan művészi szinten fordít példaképei műveiből, mint már előtte annyian mások, Pavel Buncák is a korai besorolás, illetve beskatulyázás sorsára jutott,...
0 5-ből

A nagy ember halála

2.00
- Ez az agyalágyult igazán segíthetett volna magának, Erzsike! - mondta nyomatékkal, amelyből Géaúr megtudta, hogy ő, aki évek óta készült Budapestre, s most, hogy vágyait és reményeit végre a városba hozta, ő, betoppanásának ötödik percében agyalágyultnak nyilváníttatott. Az "agyalágyult" szót tökéletesen értette, hiszen az anyanyelvén hangzott el.
0 5-ből

Tenger, varázsos tenger

4.50
A vicinális poros ablaka mögött egy falusi legény áll, még egy utolsó pillantást vet eddigi életének színterére, a szegény hegyvidéki falura, majd felszáll a naponta kétszer elhaladó városi vonatra. Ezzel kezdetét veszi a kalandok és a visszaemlékezések sora.
0 5-ből

A mezsgyén

5.00
Ezen a képen én vagyok, Bérczes László. 1951-ben születtem Tiszanánán. Aztán iskolák, egyetem, tanítás, írás, színház… szerelmek, barátok (az utóbbiak megmaradtak). És van a lányom, Anna.
0 5-ből

Micsoda fiatalok! Micsoda öregek!

2.50
Katkó István kritikus szemmel nézi a világot, s benne minket, embereket. A Szimulánsok és az Illetéktelenek – a kötet hosszabb elbeszélései – látleletek a mai fiatalok típusairól, s azokról a viszonyokról is, amelyekben feltűnő erényeik és nem kevésbé feltűnő hibáik is gyökereznek: tehát a „felnőtt” társadalomról.
0 5-ből

Üvegharang

4.00
Gyüre Lajos versei szintézisre törekedve olvasztják eggyé az egyén és a közösség, a társadalom problémáit. az igazságkeresés szenvedélye fűti költeményeit, ez a tűz ad verseinek emberi és lírai hitelt.
0 5-ből

Vízkereszt, vagy amit akartok

2.00
Összevissza csereberélődik egy ikerpár, lóvátesznek egy felfuvalkodott törtetőt, tömérdek móka, dal, vidámság szövi át két, nagy nehezen egymásra találó szerelmespár történetét. „Oly' darab ez, aminőt a közönség szeret, kíván, óhajt – ami nektek kell”, mondta Szász Károly erről a vígjátékról, amelynek már a címe is jókedvre derít.
0 5-ből

Az ellendrukker

1.50
Tardi ​Gábor novelláinak főhőse, Viktor, sokféleképp próbálkozik, hogy felszínen maradjon, kikászálódjon örökös pénzzavarából, végre zavartalanul szentelhesse erejét és idejét írói hivatása gyakorlásának. Kalandos fordulatokban gazdag életútjának fejezeteiből nem csupán emberi esendősége, rokonszenves egyénisége rajzolódik ki, hanem a mai magyar valóság szürke hétköznapisága is.
0 5-ből

Módosulások

4.00
Legújabb regényében Herceg János gyermek- és ifjúkorát eleveníti fel, azt írja meg, mit lát, ha visszanéz "rég elmúlt" gyermekkorának "napfényes tájaira". Századunk első évtizedei ezek, s a regényben az akkori Zombor elevenedik meg szemünk előtt.
0 5-ből

Bolhacirkusz

3.00
"A kötet számomra ma is az ifjúságot, a termékeny kételyt és a rendíthetetlen hitet jelképezi, és mint mindenki, aki lassan-lassan közeledik a búcsúzás felé, úgy én is szívesen emlékezem erre az elmúlt, kételyt és rendíthetetlen hitet sugárzó ifjúságra. Boldog lennék, ha oktalansága, fölénye és cinizmusa mögött az olvasó megtalálná – amiért íródott annak idején: a gondolkodásra való készséget, az emberiség...
0 5-ből

Bolhát pórázon

20.00
"Az, hogy a mellékzöngék milyenek voltak, hogy a felhangok milyenek voltak, az nem ránk tartozik. Mint ahogy az sem a mi ügyünk, hogy kik próbáltak a mi létránkon, a fejünk fölött a kormányhoz felmászni. Mi nem vagyunk hajlandók sem a hátunkat, sem a létránkat tartani másnak. Nekünk egyetlen célunk volt, és azt elértük. Még egy darabig életben tudunk maradni, még...
0 5-ből

Hunyd be a szemed és meglátod a Várost

2.95
Sajátos hangulatú regényében Chimet egy régi, térben és időben pontosan el nem helyezhető világ színeit és ízeit jeleníti meg, a természet varázsos szépségéből és a különleges város atmoszférájából lobbantva ki e színeket, merítve eme aromákat, ízeket.
0 5-ből

Körutazás Batáviában

2.00
Metafizikai ​bohózatot tart kezében az olvasó. Molnár Miklós könyve: Batávia „Circulus Maximus”-ában, Óriási Cirkuszocskájában leírt tekervényes körutazás, az irodalom apokaliptikus karneválja. „Ha Batávia nem létezne, ki kellene találni” — mondta már Voltaire. John F. Kennedy büszkén állította: „Ich bin ein Batavianer”, „Batáviai vagyok”.
0 5-ből

Madarak, vadak, rokonok

4.40
A "Családom és egyéb állatfajták" immár világhírű szerzője, a "Madarak, vadak, rokonok" lapjain a kedvesen bolondos család – a gondos és gondterhelt mama, az örökké elégedetlen Larry, a fegyve­rek szakértője: Leslie, és a szerelmetes természetű Margo, végül pedig, de nem utoljára, minden rendű és rangú állatnak fáradhatatlan pártfogója: maga Gerry ­korfui kalandjainak újabb csokrát nyújtja át, a napsütöt­te görög sziget...
0 5-ből

Nevelés az óvodában verssel, mesével

2.00
Tartalomból: A mesélés, verselés helye a nevelési folyamatban, A mese és vers a kiscsoportban, Kiscsoportosoknak (3-4 éveseknek) ajánlott mondókák, versek, mesék, Mese-vers a középső csoportban, Középsősöknek (4-5 éveseknek) való versek és mesék, Mese és vers a nagycsoportban
0 5-ből

Versek és elemzések az ötödik-hatodik osztályban

2.50
A Nemzeti Tankönyvkiadó 1994-ben új irodalomtankönyveket jelentetett meg az általános iskolás korosztály számára. A korosztálynak szóló válogatás Bornemissza Péter, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János verseiből.
0 5-ből

Perújrafelvétel

3.00
Eltávolodtam a kortól is, amely megszült írónak, s a hajdani író-újszülöttől is -eltávolodtam, de egyiket sem tagadom meg. Valószínű, soha nem voltak azoknál alkalmatlanabb évek - békés évek -író indítására, de ez sem vád, és nem is mentség: az elindulás a pályához, a szárnypróbálgatás az életműhöz valamiképp hozzátartozik.
0 5-ből

A halászó macska uccája

5.00
A halászó macska uccája - igen, így hívják Párizs legkeskenyebb utcáját: Rue du Chat-qui-Peche -, mely a Szajnára fut ki, s mely alighanem Földes Jolánnak köszönhetően lett világhírű. Ezzel a regényével ugyanis az írónő 1936-ban megnyerte a londoni Pinker irodalmi ügynökség nemzetközi regénypályázatát.  A harmincas évek közepén Földes Jolán nevétől zengett nemcsak Európa,hanem az egész világ is. A halászó macska...
0 5-ből

Az Ezüst-tó kincse

6.00
Az Ezüst-tó kincse az indiánok földjén játszódik. Ismét találkozunk a Vadnyugat legendás hőseivel: Old Firehanddel, Old Shatterhanddel és az apacsok titokzatos főnökével, Winnetouval.
0 5-ből

Szabad a vásár

4.00
Paul életét teljesen kitölti a munkája - mindaddig, amíg az a kolléganője, aki egy bankügylet kapcsán valamilyen gyanús körülményre bukkant, váratlanul bele nem fullad a Temzébe. Ritka esemény a könyvszakmában, hogy a világ vezető kiadói versengjenek egy fiatal szerző első regényéért.
0 5-ből

Egy regény regénye

7.00
Az Egy regény regénye a méltatlanul elfelejtett szerző legismertebb műve. Ha tudni akarjuk, mi a sztálinizmus, a bolsevizmus, a meg nem valósult kommunizmus lényege, ezt a könyvet kell magunkban hurcolnunk és nem tehetünk mást.
0 5-ből

Éva lányai

6.00
Kaari Utrio finn történész-író mind hazájában, mind a világ különböző országaiban kisebb-nagyobb felzúdulást keltett azzal a szemérmetlen állításával, miszerint a történelmet eddig férfiak írták férfiakról és férfiak számára, következésképpen hamisan vagy legalábbis egyoldalúan. S hogy a világ rendje helyreálljon, megírta ő, a nő, a nők történelmét a nőknek.  "A modern európai nő a gondolat és a tett olyan szabadságát élvezheti,...
Betöltés...
termékek összehasonlitása