Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

5 találat megjelenítése

Megjelenítve 1 - 5 a 5-ból.
0 5-ből

Haza a magasban

3.00
Száz éve született Illyés Gyula. Az évforduló kapcsán a Magyar Televízió nemes sorozatot indított el: két hónapon keresztül, főműsoridőben határon túli magyarok és anyaországi megszólalók - ismert és kevéssé ismert emberek - beszéltek az illyési gondolat, a Haza a magasban jegyében.
0 5-ből

A hontalanság évei

5.60
A második világháború befejezése után a szlovákiai magyar kisebbség arra a követelésre ébredt, hogy a csehszlovák állam biztonsága érdekében az etnikai határokat az államhatárokig kell kitolni, vagyis hogy a határ menti magyar kisebbséget – mintegy félmilliós lélekszámban – el kell távolítani Szlovákiából. Az előszót Illyés Gyula írta. (1979)
0 5-ből

A fogyó félhold árnyékában

3.50
Tartalomból: Tervek, lehetőségek, kudarcok, Diplomáciai körhita, Nyugat-Magyarország 1683 nyarán, A Kahlenbergtől az esztergomi Várhegyig, Buda török kézen marad, Küzdelem Buda előterében, Thököly a béke ára?, Mibe kerül a háború?, Lotharingiai Károly, Hetvennyolc nap Buda alatt, Magyarok és nem magyarok Budáról
0 5-ből

Bolhát pórázon

20.00
"Az, hogy a mellékzöngék milyenek voltak, hogy a felhangok milyenek voltak, az nem ránk tartozik. Mint ahogy az sem a mi ügyünk, hogy kik próbáltak a mi létránkon, a fejünk fölött a kormányhoz felmászni. Mi nem vagyunk hajlandók sem a hátunkat, sem a létránkat tartani másnak. Nekünk egyetlen célunk volt, és azt elértük. Még egy darabig életben tudunk maradni, még...
0 5-ből

1956

1.85
A közgyűlés azt a feladatot rótta a különbizottságra, hogy a közgyűlést és az ENSZ tagjait a lehető legteljesebb és leghitelesebb tájékoztatással lássa el arról a helyzetről, amelyet a Szovjet Szocialista Köztársaságok Uniójának Magyarország belügyeibe való beavatkozása teremtett fegyveres ereje alkalmazásával és más eszközökkel, valamint a közgyűlésnek e tárgyban tett javaslataival kapcsolatos fejleményekről.
Betöltés...
termékek összehasonlitása