Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only
0 5-ből

Az izmusok története

5.50
A könyv az előzmények – impresszionizmus, fauve-mozgalom stb. – vázlatos áttekintése után a modern művészet történetének legfontosabb izmusait mutatja be: a kubizmust, futurizmust, expresszionizmust, konstruktivizmust, dadaizmust, szürrealizmust, megismerteti az olvasót a fontosabb művekkel és mesterekkel, elmondja a mozgalom történetét, elemzi szerepét és jelentőségét a művészet történetében.
0 5-ből

Az ellendrukker

1.50
Tardi ​Gábor novelláinak főhőse, Viktor, sokféleképp próbálkozik, hogy felszínen maradjon, kikászálódjon örökös pénzzavarából, végre zavartalanul szentelhesse erejét és idejét írói hivatása gyakorlásának. Kalandos fordulatokban gazdag életútjának fejezeteiből nem csupán emberi esendősége, rokonszenves egyénisége rajzolódik ki, hanem a mai magyar valóság szürke hétköznapisága is.
0 5-ből

Bolhacirkusz

3.00
"A kötet számomra ma is az ifjúságot, a termékeny kételyt és a rendíthetetlen hitet jelképezi, és mint mindenki, aki lassan-lassan közeledik a búcsúzás felé, úgy én is szívesen emlékezem erre az elmúlt, kételyt és rendíthetetlen hitet sugárzó ifjúságra. Boldog lennék, ha oktalansága, fölénye és cinizmusa mögött az olvasó megtalálná – amiért íródott annak idején: a gondolkodásra való készséget, az emberiség...
0 5-ből

Egy regény regénye

7.00
Az Egy regény regénye a méltatlanul elfelejtett szerző legismertebb műve. Ha tudni akarjuk, mi a sztálinizmus, a bolsevizmus, a meg nem valósult kommunizmus lényege, ezt a könyvet kell magunkban hurcolnunk és nem tehetünk mást.
Betöltés...
termékek összehasonlitása