Előkészítés

Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

0 5-ből

Nyelvünk élete

3.00
Szende Aladár tankönyvének nyelvtörténeti fejezetei képet adnak a magyar nyelv életének fejezeteiről, egyes nyelvi jelenségek alakulásáról. Sorozatcím: Szende Aladár A magyar nyelv tankönyve középiskolásoknak című művének tematikus füzetei Kötetsorszám: 4
0 5-ből

Stílusról, stilisztikáról napjainkban

3.00
Tartalom Bevezetés 11Miért hasznos stilisztikával foglalkozni? 11Hogyan jön létre a stílus? 14Nyelv, beszéd, stílus és szöveg összefüggése 14A stílus jellemző sajátosságai és a stíluselemzések 22Néhány fontosabb stilisztikai kategória 29Stílusréteg és
0 5-ből

Ünnepeljünk!

2.50
Ünnepeljünk, szólít fel a gyűjtemény címe, s egyben azt is sugallja, lépjünk ki a hétköznapok világából. A külsőségek mellett a zene az, amely természeténél fogva leginkább képes arra, hogy meghatározza vagy kiemelje egy-egy ünnepi esemény alaphangulatát. 
0 5-ből

Matematika 13 éveseknek

3.00
Közel 900 gyakorlófeladatot tartalmaz. Oldd meg a feladatokat, nagy segítség lesz ahhoz, hogy jó eredményt érj el
0 5-ből

Magyar tulajdonnevek

2.00
Szend Aladár - A magyar nyelv tankönyve középiskolásoknak c. tankönyvének egyik tematikus füzete. Bemutatja a tulajdonnévfajtákat, logikusan tipizálva és sok-sok példával illusztrálva. Az általános bevezetőt a személynevek, állatnevek, helynevek, emberi létesítmények nevei, címek, áru- és márkanevek, az írói névadás példái követik. Külön fejezet tárgyalja a tulajdonnevek oly sok problémát okozó helyesírását. Iskolatípustól függetlenül a középiskolák bármely osztálya számára ajánljuk.
0 5-ből

Versek és elemzések az ötödik-hatodik osztályban

2.50
A Nemzeti Tankönyvkiadó 1994-ben új irodalomtankönyveket jelentetett meg az általános iskolás korosztály számára. A korosztálynak szóló válogatás Bornemissza Péter, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János verseiből.
Betöltés...
termékek összehasonlitása