Előkészítés

Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Az akusztikus észlelés fejlesztése

Elérhetőség: 5-7 munkanap

4.90

Az akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti. A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!

db
Kategóriák: , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: A/4, irkafűzött, 48 oldal

Az akusztikus észlelés fejlesztése a Képes vagy rá! program első kiadványa. Sajátossága, hogy képekkel erősíti a hallottakat, ezzel is segítve a gyerekek cselekvő, szemléletes gondolkodását. A felnőtteket bevonva tevékenykedtet, növelve ezzel a hatékonyságot.

Környezetünk tele van zajokkal, zörejekkel, neszekkel, amelyek gyakran előjelző vagy figyelmeztető értékkel is bírnak, ezért a felismerésnek, azonosításnak különös jelentősége van.

Az akusztikus ingerek pontatlan feldolgozása nehezíti az eligazodást, és komoly tanulási problémákhoz is vezethet. Az akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti.

A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!

Tartalom:

Bevezető
Rizikófaktor
Képességfejlesztés
Akusztikus észlelés
Környezetünk hangjai
Zajok, zörejek felismerése
Halk szavak észlelése
Mondatok észlelése
Halk mondatok észlelése
Ritmusgyakorlatok
A robotnyelv felismerése, megértése
Robotamőba
A robotnyelv megértése
Szótagtörlés
Rímalkotás
Morgós vagy nem morgás?
Csalafinta szavak
Hangkereső
Rejtőzködő
Ismerd meg a manónyelvet!
Képlegó
Ki vagyok én?
Vonatozzunk!
Folytasd!
Meséljünk!

 

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Az akusztikus észlelés fejlesztése
Alcím-
szemelvényAz akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti. A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!
Műfaj, típus-
Kiadási év-
Szótekerő
Alcímgyakorlatok olvasási, helyesírási gondokkal küzdőknek
szemelvényLovász Gabriella gyakorlókönyve az olvasási, helyesírási, és nyelvtanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek kínál segítséget.
Kiadási év2009
Mi? Mi! Avagy diszlexiás képregény
Alcímgyakorlókönyv nehezen olvasó gyerekeknek
szemelvényHa szorgalmasan végigolvasod velünk a gyakorlatokat,?akkor MI történik? Mi is? Hát az, hogy Te, Son Gon és én, tehát: Mi sokkal jobban fogunk olvasni.
Kiadási év2006
Írd füllel!
AlcímHelyesírási munkafüzet
szemelvényBeszédhanghallás-fejlesztésen alapuló helyesírási gyakorló anyag 3-8. osztályos gyermekek számára. A munkafüzet gyakorlóanyagát a szerzők elsősorban a diszlexiás és a helyesírásban gyenge 3-8. osztályos gyermekek számára állították össze.
Kiadási év2015
Betöltés...
termékek összehasonlitása