Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Az akusztikus észlelés fejlesztése

Elérhetőség: 5-7 munkanap

4.90

Az akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti. A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!

db
Kategóriák: , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: A/4, irkafűzött, 48 oldal

Az akusztikus észlelés fejlesztése a Képes vagy rá! program első kiadványa. Sajátossága, hogy képekkel erősíti a hallottakat, ezzel is segítve a gyerekek cselekvő, szemléletes gondolkodását. A felnőtteket bevonva tevékenykedtet, növelve ezzel a hatékonyságot.

Környezetünk tele van zajokkal, zörejekkel, neszekkel, amelyek gyakran előjelző vagy figyelmeztető értékkel is bírnak, ezért a felismerésnek, azonosításnak különös jelentősége van.

Az akusztikus ingerek pontatlan feldolgozása nehezíti az eligazodást, és komoly tanulási problémákhoz is vezethet. Az akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti.

A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!

Tartalom:

Bevezető
Rizikófaktor
Képességfejlesztés
Akusztikus észlelés
Környezetünk hangjai
Zajok, zörejek felismerése
Halk szavak észlelése
Mondatok észlelése
Halk mondatok észlelése
Ritmusgyakorlatok
A robotnyelv felismerése, megértése
Robotamőba
A robotnyelv megértése
Szótagtörlés
Rímalkotás
Morgós vagy nem morgás?
Csalafinta szavak
Hangkereső
Rejtőzködő
Ismerd meg a manónyelvet!
Képlegó
Ki vagyok én?
Vonatozzunk!
Folytasd!
Meséljünk!

 

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Az akusztikus észlelés fejlesztése
Alcím-
szemelvényAz akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti. A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!
Műfaj, típus-
Kiadási év-
Életvitel és gyakorlati ismeretek 4.
Alcím4. osztály
szemelvény-
Kiadási év2015
Életvitel és gyakorlati ismeretek 3.
Alcím3. osztály
szemelvény-
Kiadási év2015
Életvitel és gyakorlati ismeretek 1-2.
Alcím1–2. osztály
szemelvény-
Kiadási év2014
Betöltés...
termékek összehasonlitása