Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Fazekas szakmai- és anyagismeret

Elérhetőség: 5-7 munkanap

16.80

A tankönyv célja, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék a népi fazekasság technológiai folyamatait, műveleteit és azok alkalmazási lehetőségeit. A könyv bemutatja a korongozás eszközeit és műveleteit. Megismertet az alapvető díszítési technikákkal, módszerekkel és azok alkalmazásával. Bemutatja az égetési és mázazási folyamatokat. Anyagismeret területén a népi fazekasságban használatos legfontosabb alapanyagról, azok tulajdonságairól, illetve az alapanyagok beszerzési és előkészítési lehetőségeiről találhat ismereteket az olvasó a kiadványban. A képekkel gazdagon illusztrált kiadvány érdekes olvasmány lehet még a művészeti szakmacsoport szakképzéseiben résztvevőknek, illetve mindazoknak, akik érdeklődnek a fazekas mesterség iránt.

db
Kategóriák: , , Szerző: Kiadó: Műfaj:
Kiadói Cikkszám: NS-4106871212
Formátum / Oldalszám: papír / puha kötés, 112 oldal
Kiadási év: 2015

A tankönyv fejezetei:

1. Magyar népi fazekasság
2. Nyersanyagok a népi fazekasságban
3. Eszköz nélküli edénykészítés
4. A fazekasság eszközei
5. Korongozás
6. Retusálás, esztergálás
7. Fülezés
8. Engóbozás
9. Díszítőeljárások
10. Jel, motívum, szerkezet, forma és funkció összhangja a fazekasságban
11. A szárítás
12. A mázazás
13. Az égetés
14. Minőségellenőrzés, osztályozás, csomagolás, szállítás
15. Fazekas kisszótár

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Fazekas szakmai- és anyagismeret
szemelvényA tankönyv célja, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék a népi fazekasság technológiai folyamatait, műveleteit és azok alkalmazási lehetőségeit. A könyv bemutatja a korongozás eszközeit és műveleteit. Megismertet az alapvető díszítési technikákkal, módszerekkel és azok alkalmazásával. Bemutatja az égetési és mázazási folyamatokat. Anyagismeret területén a népi fazekasságban használatos legfontosabb alapanyagról, azok tulajdonságairól, illetve az alapanyagok beszerzési és előkészítési lehetőségeiről találhat ismereteket az olvasó a kiadványban. A képekkel gazdagon illusztrált kiadvány érdekes olvasmány lehet még a művészeti szakmacsoport szakképzéseiben résztvevőknek, illetve mindazoknak, akik érdeklődnek a fazekas mesterség iránt.
Szerző
Műfaj, típus
Kiadási év2015
Varrómunkás anyag- és áruismeret
szemelvénySpeciális szakiskola; anyag- és áruismeret tantárgy; varrómunkás; szakképzés
Műfaj, típus-
Kiadási év2001
Vándorlegénységtől a Népművészet Mestere címig
szemelvényHa a népművészetről hallunk, arra gondolunk, hogy ez már a múlté, ez már történelem. Ha a hagyományokat halljuk emlegetni, úgy érezzük, ez valami statikus, megváltoztathatatlan valami, amit csak őrizni, ápolni lehet és kell. Élő népművészetről, a folyamatosan változó, alakuló hagyományokról a magyar népi kultúra megéléséről, a mindennapokban is használható magyar és népi kultúráról kevesebbet tudunk.
Műfaj, típus-
Kiadási év2017
Takarmányozástan
szemelvényA tankönyv az Állatgondozó szakképesítéshez készült, elsősorban a speciális szakiskolák számára, a tanulásban akadályozott tanulóknak adaptált központi program alapján. Összhangban van a nevezett szakképesítés szakmai és vizsgáztatási követelményeivel. Természetesen jól alkalmazható a szakiskolákban is, különösen az olvasási nehézséggel és szövegértéssel küzdő tanulók esetében.
Műfaj, típus-
Kiadási év1998
Betöltés...
termékek összehasonlitása