Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Az esettanulmány

Kutatás-módszertani kiskönyvtár
Elérhetőség: 5-7 munkanap

3.10

Az esettanulmány mindenki számára ismerős műfaj. Mindennapi életünkben mindnyájan “készítünk” esettanulmányokat. Otthon, munkahelyünkön, sportolás, szórakozás, vásárlás közben, amikor megfigyelői vagy résztvevői vagyunk egy eseménynek, megpróbáljuk megérteni a szituációt, esetleg elmeséljük másoknak, akkor esettanulmányt végzünk.

db
Kategóriák: , , Címkék: , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: kötve, 108
Kiadási év: 2001

A ​szerző a társadalomtudományi kézikönyvekben többnyire önállóan nem szereplő kutatási stratégiát, az esettanulmányt választotta könyve tárgyául. Kis lépésekre bontva mutatja be az esettanulmány előkészítési, lebonyolítási, közreadási szakaszait és a lehetséges problémákat. Mivel a hazai neveléstudományi és határterületi kutatásokban egyre gyakrabban készítenek esettanulmányokat, ugyanakkor ezek elméleti, módszertani háttérismeretei csak idegen nyelven hozzáférhetők, a Kutatás-módszertani Kiskönyvtárnak ez a kötete joggal nevezhető hiánypótlónak.

Haszonnal forgathatják a szociológia, pedagógia és tanár szakos hallgatók szakdolgozatuk elkészítéséhez, meríthetnek belőle a doktori képzésben résztvevők és az empirikus kutatásokat folytató szakemberek is. Golnhofer Erzsébet az ELTE Neveléstudományi Intézetének oktatója. Kutatási területei a neveléstörténet, valamint a differenciális tanulás és az értékelés kérdései.

A tartalomból: 1. Az esettanulmány értelmezése – 2. Mikor készítsünk esettanulmányt? – 3. Az esettanulmány típusai – 4. Az esettanulmány sajátos vonásai – 5. Kutatási terv készítése – 6. A probléma meghatározása és a kutatás célja – 7. Mi az eset? Hogyan lehet azonosítani? – 8. Az eset kiválasztása – 9. Mintavétel az eseten belül – 10. Metodológiai elvek érvényesülése – Objektivitás – Érvényesség – Megbízhatóság – Egyediség és általánosíthatóság – 11. Az adatgyűjtés és adatelemzés megtervezése – 12. Készülés a terepmunkára – 13. Az adatgyűjtés – 14. Az adatok forrásai – 15. Az adatok feldolgozása – A feljegyzések rögzítése – A feljegyzések rendszerezése – 16. Az adatok elemzése – 17. Az esettanulmány eredményeinek bemutatása – 18. A kutató szerepe – 19. Etikai kérdések – 20. Az esettanulmány előnyei és hátrányai

A humán és társadalomtudományokban is folynak olyan kutatások, amelyek során egy sajátos jelenséget tanulmányoznak, természetes szituációkban. A könyv az utóbbiakkal, a kutatási céllal készülő esettanulmányokkal foglalkozik.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Az esettanulmány
AlcímKutatás-módszertani kiskönyvtár
szemelvényAz esettanulmány mindenki számára ismerős műfaj. Mindennapi életünkben mindnyájan "készítünk" esettanulmányokat. Otthon, munkahelyünkön, sportolás, szórakozás, vásárlás közben, amikor megfigyelői vagy résztvevői vagyunk egy eseménynek, megpróbáljuk megérteni a szituációt, esetleg elmeséljük másoknak, akkor esettanulmányt végzünk.
Kiadási év2001
Varrómunkás anyag- és áruismeret
Alcím-
szemelvénySpeciális szakiskola; anyag- és áruismeret tantárgy; varrómunkás; szakképzés
Kiadási év2001
Vándorlegénységtől a Népművészet Mestere címig
Alcím-
szemelvényHa a népművészetről hallunk, arra gondolunk, hogy ez már a múlté, ez már történelem. Ha a hagyományokat halljuk emlegetni, úgy érezzük, ez valami statikus, megváltoztathatatlan valami, amit csak őrizni, ápolni lehet és kell. Élő népművészetről, a folyamatosan változó, alakuló hagyományokról a magyar népi kultúra megéléséről, a mindennapokban is használható magyar és népi kultúráról kevesebbet tudunk.
Kiadási év2017
Takarmányozástan
Alcím-
szemelvényA tankönyv az Állatgondozó szakképesítéshez készült, elsősorban a speciális szakiskolák számára, a tanulásban akadályozott tanulóknak adaptált központi program alapján. Összhangban van a nevezett szakképesítés szakmai és vizsgáztatási követelményeivel. Természetesen jól alkalmazható a szakiskolákban is, különösen az olvasási nehézséggel és szövegértéssel küzdő tanulók esetében.
Kiadási év1998
Betöltés...
termékek összehasonlitása