Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Diszlexia a digitális korszakban

Elérhetőség: 5-7 munkanap

6.20

A könyv a szokásostól eltérő szögből, a digitális-információs kor kultúráján keresztül mutatja be a diszlexiát és az egyéb neurológiai alapú teljesítményzavarokat. Ezek a zavarok elsősorban az iskolai sikerességet gátolják, de egy életre szóló romboló hatással is járhatnak. Terjedésük nem valamiféle járvány vagy átok, hanem szinte szabályszerű következménye egy kultúraváltásnak.

db
Kategóriák: , , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: B5, puhatáblás, ragasztókötött, 198
Kiadási év: 2012

A 21. század elején szinte mindenki digitális eszközökkel megrakottan járkál, de a tanteremben a digitális eszközök kikapcsolandók. A tanórán kívül azonban a diákok rákattannak a gépeikre, és a pedagógus is totálisan digitalizálódik, mobiltelefonon beszél, letölti az e-mailjeit stb. Amint azonban visszamegy a tanterembe, ismét olyan predigitális kövületté alakul, mint amilyen az oktatás.

A pedagógus még digitális bevándorló, aki természetes módon használja a kor eszközeit a mindennapokban, de a tanítása hermetikusan elzárt ezektől a változásoktól. Az iskolában a tanár a digitális eszközöket predigitális szemléletben, predigitális módszerekkel használja a digitális bennszülöttek tanításában, akik bár a gombnyomogatásban verhetetlenek, az iskolai tanulásban katasztrofálisak.

A digitális kor és vívmányai megváltoztatták a gyerekek agyának fejlődését, átalakult képességszerkezetük. Szinte minden változik, a kultúra átalakul, de az oktatás ugyanolyan gyerekeket vár az iskolába, amilyenekre száz évvel ezelőtt készült fel. E mindeddig feloldatlan ellentét miatt az iskola egyre nagyobb intenzitással termeli a kudarcokat. Gyerekek, szülők és tanítók keresik a menekülést, a kiutat. A kiút megtalálásához szembe kell nézni a problémával.

A szerző a digitális kornak megfelelő tanulási módszereket mutat be, és járható utakat rajzol fel az iskolai készségek elsajátításához. A megoldásokat a digitális kultúra felépülése mentén, de nem a digitális eszközökre hagyatkozva keresi. Aki szeretné megérteni, mi történik a gyerekekkel, hogy már alig tudnak tanulni, pedig rettentő okosak, annak javasoljuk ezt a nagyon aktuális könyvet.

Dr. ​habil Gyarmathy Éva klinikai és nevelés-lélektani szakpszichológus a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.
Fő kutatási területe a tehetség, tanulási zavarok, hiperaktivitás, figyelemzavar és a különböző személyiségzavarok. Több egyetemen óraadó tanár. Rendszeresen tart előadásokat és tanfolyamokat a tehetség és egyéb eltérő képességek, sajátos viselkedés témakörében. Nemzetközi kutatási projektekben elsősorban a szokásostól eltérő képességű gyerekek és felnőttek megfelelő ellátásának kérdéseivel foglalkozik. Ezzel a könyvvel egy új kutatási irányt indít el, amelyben a tanulás és fejlődés, és így a tanítás és fejleszthetőség határait tágítja.

Egy átmeneti korszakban nagy lehetőségek nyílnak a régi és az új értékek integrációjára, ha minősítésektől mentesen fordulunk ezek felé. Az emberiség kultúrái ugyanis egy-egy adott korszakban az akkor szükségszerű szemléleti keretet tükrözik. Azaz egy-egy kor gondolkodásmódja nem jobb vagy rosszabb, alacsonyabb vagy magasabb szintű, hanem az adott társadalmi kornak megfelelő.

Ez az attitűd használható az emberiségre vonatkozóan, és használható egyénekre is. Minden egyén a saját helyzetének megfelelő kognitív működésben tökéletes. Ha változtatni szeretnénk, nem elsősorban az egyént kell „megszerelni”, hanem a helyzetén kell változtatni. Ez sutomatikusan megváltoztatja a kognitív kereteit, változtatási lehetőséget teremt. Lényegében ez a valódi tanítás és fejlesztés.

 

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Diszlexia a digitális korszakban
Alcím-
szemelvényA könyv a szokásostól eltérő szögből, a digitális-információs kor kultúráján keresztül mutatja be a diszlexiát és az egyéb neurológiai alapú teljesítményzavarokat. Ezek a zavarok elsősorban az iskolai sikerességet gátolják, de egy életre szóló romboló hatással is járhatnak. Terjedésük nem valamiféle járvány vagy átok, hanem szinte szabályszerű következménye egy kultúraváltásnak.
Műfaj, típus-
Kiadási év2012
Vizuális kultúra
Alcím-
szemelvényA tankönyv fejezetei: 1. Látás, vizuális gondolkodás, ábrázolás 2. A látvány vizuális analízise és leképzése 3. Kompozíció 4. Eszközök, anyagismeret 5. Értelmező szótár és minilexikon 6. Felhasznált és ajánlott irodalom
Műfaj, típus-
Kiadási év2015
Virágkötészeti szakmai ismeretek
AlcímVirágkötő képzést folytató speciális szakiskolák tankönyve
szemelvényA virágkötészet az a tevékenység, melynek során virágkötészeti munkát végzünk. Gyűjtött vagy termesztett növényi részekből és segédanyagokból különböző kötészeti munkákat (alkotásokat) készítünk.
Műfaj, típus-
Kiadási év2002
Életvitel és gyakorlati ismeretek 4.
Alcím4. osztály
szemelvény-
Kiadási év2015
Betöltés...
termékek összehasonlitása