Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

A szövegalkotás tanításának módszerei II. kötet

Elérhetőség: 5-7 munkanap

6.20

A szóbeli és írásbeli szövegalkotás bonyolult, integrált, sok szubjektív elemet tartalmazó anyanyelvi tevékenység. Tanítása nagy erőfeszítéseket, sok felkészülést igényel a tanítóktól és a magyar szakos tanároktól.

db
Kategóriák: , , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: B5, ragasztókötött, 156 oldal
Évfolyam / Korosztály: 3–8. évfolyam
Kiadási év: 2018

A szóbeli és írásbeli szövegalkotás bonyolult, integrált, sok szubjektív elemet tartalmazó anyanyelvi tevékenység. Tanítása nagy erőfeszítéseket, sok felkészülést igényel a tanítóktól és a magyar szakos tanároktól.
A szövegalkotás tanításának módszerei 3-8. évfolyam című módszertani könyv három kötetében a fogalmazástanítással kapcsolatos tanítói, tanári és tankönyvszerzői tapasztalatait osztja meg a szerző. Ötletekkel, algoritmusok megismertetésével igyekszik bővíteni a pedagógusok módszertani tárházát.

A legújabb módszertani kiadványsorozat II. kötetének témái:

– A leírás tanításának módszerei
– A jellemzés tanításának módszerei
– A levélírás tanításának módszerei
– A kevert szövegek tanításának módszerei
– Óravázlatok
A kötet felépítése az I. kötethez hasonlóan:
– Az elsajátítandó alapfogalmak
– Fejlesztési célok, követelmények és fejlesztendő képességek
– Szóbeli szövegalkotás az írásbeli szövegalkotás előkészítéséhez
– Az adott fogalmazásműfaj tanításának algoritmusa
– Az adott fogalmazásműfaj szövegalkotási algoritmusa
A kötetekben a feladatok alatt lévő sorszámok az évfolyamokat jelölik. A megoldásoknál sok esetben a tanulóktól elvárható szöveg is olvasható, illetve a kollégák kérésére a szerző a II. kötetben még több tanulói fogalmazást tesz közzé.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: A szövegalkotás tanításának módszerei II. kötet
Alcím-
szemelvényA szóbeli és írásbeli szövegalkotás bonyolult, integrált, sok szubjektív elemet tartalmazó anyanyelvi tevékenység. Tanítása nagy erőfeszítéseket, sok felkészülést igényel a tanítóktól és a magyar szakos tanároktól.
Kiadási év2018
Rajz és vizuális nevelés 3.
Alcím3. osztályosoknak
szemelvényA 3. évfolyam tankönyve az 1-2. évfolyam tankönyveire épül. Azokhoz hasonlóan teret enged a könyv a tanulói kreativitásnak, az alkotó személyiségnek. A könyvben az ehhez szükséges technikák játékos ismertetése mellett több műalkotással, valamint gyerekek elkészült munkáival is találkozunk.
Szerző
Kiadási év2011
Rajz és vizuális nevelés 2.
Alcím2. osztályosoknak
szemelvényA Rajz és vizuális nevelés 2. tankönyv – az elsős rajzkönyvvel szervesen összekapcsolódva – a gyerekek spontán igényére, a felszabadult, élményszerű alkotás örömére alapozva kelti fel a gyerekek érdeklődését a vizuális kultúra és az alkotás különböző tevékenységei iránt.
Szerző
Kiadási év2009
Rajz és vizuális nevelés 1.
Alcím1. osztályosoknak
szemelvényA tankönyv növeli a gyerekek fogékonyságát a képző- és iparművészeti alkotások befogadása iránt. Nyitottá teszi őket arra, hogy felfedezzék a művészeti ágak kifejezési sokféleségét, megalapozva ezáltal a gyerekeknek a kultúrához, környezethez való viszonyát is.
Szerző
Kiadási év2008
Betöltés...
termékek összehasonlitása