Előkészítés

Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

A szövegalkotás tanításának módszerei III. kötet

Elérhetőség: 5-7 munkanap

6.20

A modern kommunikációs műfajok és a sajtóműfajok tanításának módszerei. A szövegalkotás tanításának módszerei (3–8. évfolyam) című módszertani könyv három kötetében a fogalmazástanítással kapcsolatos tanítói, tanári és tankönyvszerzői tapasztalatait osztja meg a szerző.

db
Kategóriák: , , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: B5, ragasztókötött, 136 oldal
Évfolyam / Korosztály: 3–8. évfolyam
Kiadási év: 2018

A szövegalkotás tanításának módszerei 3–8. évfolyam című módszertani könyv három kötetében a fogalmazástanítással, a szövegalkotási képesség fejlesztésével kapcsolatos elméleti és több évtizedes gyakorlati tapasztalatait osztja meg a szerző az olvasókkal. A III. kötet két nagy témakört dolgoz fel: a modern kommunikációs műfajok (sms, e-mail, internetes közösségi oldalak, blog, írásban történő bemutatkozás: önéletrajz), illetve a sajtóműfajok tanításának módszerei (hír, tudósítás, interjú, riport stb.).

Az első fejezetben szereplő műfajok tanítása különösen igénybe veszi a tanítók és magyartanárok módszertani felkészültségét. Adódik ez többek között abból, hogy míg évszázadokon át mindig az érettebb, tapasztalatokban gazdagabb korosztálytól tanult az ifjúság, most a fiataloktól tanulhatnak az idősebbek. A modern kommunikációs műfajok többségét ugyanis nem kell megtanítani a fiatal nemzedéknek, hiszen ők maguk hozták-hozzák létre azokat. A szerző – a legújabb szakirodalom felhasználásával – éppen ezért foglalkozik az új szövegműfajok megjelenésének okaival is. A második fejezetben a szerző ötleteket, módszertani javaslatokat tesz közzé annak érdekében, hogy a pedagógusok – miközben a tanulókat megismertetik az írott és az elektronikus sajtó műfajaival – kialakítsák és fejlesszék tanítványaik kritikus szemléletmódját.

A kötetekben a feladatok alatt lévő sorszámok az évfolyamokat jelölik. A megoldásoknál sok esetben a tanulóktól elvárható szöveg is olvasható, illetve a kollégák kérésére a szerző számos tanulói fogalmazást is közread. A kötet végén az Újságírótanonc-szakkör és a Beszédgyakorlatok-kommunikáció szakkör munkaterve található.

Előszó helyett
A modern kommunikációs műfajok
Az elsajátítandó alapfogalmak
Fejlesztési célok, követelmények és fejlesztendő képességek
Az új szövegműfajok megjelenésének okai
A generációk
Az internet
Az internetnyelv
Az új szövegműfajok
Az SMS
Az e-mail
Közösségi oldalak és a csetelés
A blog
Az elektronikus önéletrajz
A sajtóműfajok tanításának módszerei
Az elsajátítandó alapfogalmak
Fejlesztési célok, követelmények és fejlesztendő képességek
A hír tanításának algoritmusa
A hír szövegalkotási algoritmusa
A tudósítás tanításának algoritmusa
A tudósítás szövegalkotási algoritmusa
Az interjú tanításának algoritmusa
Az interjú szövegalkotási algoritmusa
A riport tanításának algoritmusa
A riport szövegalkotási algoritmusa
Az Újságírótanonc szakkör munkaterve
Beszédgyakorlatok, kommunikáció szakköri munkaterv
Forrásjegyzék

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: A szövegalkotás tanításának módszerei III. kötet
Alcím-
szemelvényA modern kommunikációs műfajok és a sajtóműfajok tanításának módszerei. A szövegalkotás tanításának módszerei (3–8. évfolyam) című módszertani könyv három kötetében a fogalmazástanítással kapcsolatos tanítói, tanári és tankönyvszerzői tapasztalatait osztja meg a szerző.
Műfaj, típus-
Kiadási év2018
Ének-zene tankönyv I.
Alcím1. osztályosoknak
szemelvényA dalok tartalmilag a tanulók életvilágából vett hétköznapi és ünnepi szokásokhoz kapcsolódnak, az életkori sajátosságokat figyelembe véve.
Kiadó-
Műfaj, típus-
Kiadási év2008
Művészetek báb- és drámajátékkal II.
Alcímprojektfüzet 2. osztályosoknak
szemelvényA füzetekbe szerkesztett vizuális és verbális tananyag a mesék világába és a teremtő fantázia birodalmába vezeti el a gyerekeket, az életkori sajátosságokat figyelembe véve.
Műfaj, típus
Kiadási év2010
Művészetek báb- és drámajátékkal
Alcímprojektfüzet 1. osztályosoknak
szemelvényA „Gesztenyefa palota” Művészetek báb- és drámajátékkal projekt füzet - kiadónk új fejlesztésű, kompetencia alapú taneszközrendszerének és oktatási programjának elemeként - a „Betűn innen, betűn túl” Ábécés olvasókönyvhöz készült, de önállóan is használható, hiánypótló és a piacon egyedülálló kiadvány.
Műfaj, típus
Kiadási év2010
Betöltés...
termékek összehasonlitása