Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Rajz és vizuális nevelés 2.

2. osztályosoknak
Elérhetőség: 5-7 munkanap

2.10

A Rajz és vizuális nevelés 2. tankönyv – az elsős rajzkönyvvel szervesen összekapcsolódva – a gyerekek spontán igényére, a felszabadult, élményszerű alkotás örömére alapozva kelti fel a gyerekek érdeklődését a vizuális kultúra és az alkotás különböző tevékenységei iránt.

db
Kategóriák: , Szerző: Kiadó:
Kiadói Cikkszám: MK–4364-0
Formátum / Oldalszám: A4, irkafűzött, 72 oldal
Évfolyam / Korosztály: 2. osztály
Kiadási év: 2009

• komplex fejlesztés a művészetek és a szövegértés-szövegalkotás segítségével
• a manuális képességek és a kézügyesség koncentrált fejlesztése
• síkbeli és térbeli technikák, a fi nommotorika fejlesztése
• szövegértő-szövegalkotó, képfelismerő, képelemző, képalkotó, gondolkodtató komplex feladatsorok
• koncentráció különböző műveltségterületekkel, a szövegértés-szövegalkotás, a matematika, az ének-zene, a tánc és drámajáték és a környezetismeret tantárgyakkal

A gyerekek számára igen fontos, hogy kifejezhessék gyermeki fantáziájukat. A tankönyv ezért teret enged a tanulói kreativitásnak, az alkotó személyiségnek. A könyvben az ehhez szükséges technikák játékos ismertetése mellett több műalkotással, valamint – viszonyítási alapként – gyerekek elkészült munkáival is találkozunk. A tankönyv készségfejlesztő feladatai koncentráltan fejlesztik a manuális képességeket, a kézügyességet. A technikák között a síkbeli, ezen belül a grafikai és festészeti, valamint a térbeli technikák egyaránt megtalálhatók, sokoldalú fejlesztési lehetőséget nyújtva a finommotorika fejlesztésének.

A tankönyvben a rajzi, művészeti feladatok szervesen összekapcsolódnak a magyar nyelv és irodalommal, valamint a többi művészeti tárggyal (ének-zene, báb- és drámajáték, körrnyezetismeret). A számos keresztkapcsolódás a gyerekeknek élményszerűvé varázsolja a tanulást, a pedagógus számára pedig könnyedén feldolgozhatóvá teszi az elsajátítandó ismereteket. Ezt a tankönyvbe gondosan szerkesztett szövegértő-szövegalkotó, képfelismerő, képelemző, képalkotó, gondolkodtató komplex feladatok segítik elő. Mindez a vizuális élményt és ismereteket többféleképpen is megerősíti.

A tankönyv szemléletében a szövegértés, szövegalkotás fejlesztése kulcsszerephez jut. Ez a vizuális és verbális kommunikáció tényleges, a valóságban is létező összekapcsolódását modellezi. Megmutatja az ábrázolás sokféleségében a közöset: az azonos közlési szándékot és az azonos üzenetértéket. A vizualitással kapcsolatos feladatok a vizualitást mint a valóság értelmezési lehetőségét mutatják meg a gyerekeknek. Az ehhez élményszerűen feldolgozott feladatok tovább folytatják a gyerekek művészettörténethez való viszonyulásának megalapozását, a képolvasás fejlesztését.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Rajz és vizuális nevelés 2.
Alcím2. osztályosoknak
szemelvényA Rajz és vizuális nevelés 2. tankönyv – az elsős rajzkönyvvel szervesen összekapcsolódva – a gyerekek spontán igényére, a felszabadult, élményszerű alkotás örömére alapozva kelti fel a gyerekek érdeklődését a vizuális kultúra és az alkotás különböző tevékenységei iránt.
Szerző
Műfaj, típus-
Kiadási év2009
Matematika 5. felmérő feladatsorok D
AlcímGondolkodni jó! D változat, tanulói példány
szemelvényA tankönyvekhez kapcsolódó Felmérő feladatsorokkal a tantervben, illetve a kapcsolódó Programokban megfogalmazott követelményeket konkretizálják, operacionalizálják és hierarchizálják a szerzők. A felmérő feladatsorok olyan kritériumorientált mérési eszközök, amelyek egyre inkább lehetővé teszik, hogy a sokféle helyi tanterv ellenére viszonylag egységes követelményrendszer alakuljon ki az iskolákban.
Műfaj, típus
Kiadási év2013
Matematika 5. felmérő feladatsorok C
AlcímGondolkodni jó! C változat, tanulói példány
szemelvényA tankönyvekhez kapcsolódó Felmérő feladatsorokkal a tantervben, illetve a kapcsolódó Programokban megfogalmazott követelményeket konkretizálják, operacionalizálják és hierarchizálják a szerzők. A felmérő feladatsorok olyan kritériumorientált mérési eszközök, amelyek egyre inkább lehetővé teszik, hogy a sokféle helyi tanterv ellenére viszonylag egységes követelményrendszer alakuljon ki az iskolákban.
Műfaj, típus
Kiadási év2013
Vizuális kultúra
Alcím-
szemelvényA tankönyv fejezetei: 1. Látás, vizuális gondolkodás, ábrázolás 2. A látvány vizuális analízise és leképzése 3. Kompozíció 4. Eszközök, anyagismeret 5. Értelmező szótár és minilexikon 6. Felhasznált és ajánlott irodalom
Műfaj, típus-
Kiadási év2015
Betöltés...
termékek összehasonlitása