Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Termékkategóriák

Kosár

Pénzügyi és vállalkozási ismeretek

Szakgimnáziumok részére
Elérhetőség: 5-7 munkanap

6.80

A tankönyv segítségével a tanulók megismerik mind az alkalmazottként történő munkavégzés, mind a saját vállalkozásban végzett munka előnyeit, hátrányait. A diákok betekintést nyernek a vállalkozások világába is. Saját üzleti terv kidolgozásával a tanulók elsajátítják a vállalkozások alapításának legfontosabb lépéseit, aktuális szabályait, a legfontosabb nyilvántartásokat, a költségkalkuláció, az eredmény-meghatározás módját.

db
Kategóriák: , Szerzők: , , Kiadó:
Formátum / Oldalszám: puhatáblás, 116
Kiadási év: 2017

A ​Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy célja, hogy a diákok nyitottak legyenek a gazdaság működésével, az egyén gazdasági szerepével, a pénzügyek és a vállalkozások világával kapcsolatos témák iránt.

Az állam gazdasági szerepének, gazdaságpolitikai céljainak megismerése segíti a tanulókat a gazdasági folyamatok megértésében, a változások értelmezésében. A pénzpiaci ismeretek birtokában a diákok képesek lesznek racionális gazdasági döntések meghozatalára, megismerik a pénzpiac szereplőit, a különböző pénzügyi megoldásokban rejlő lehetőségeket és kockázatokat.

I. A GAZDASÁG SZEREPLŐI

1. Az állam szerepe
2. A pénzpiac működése
3. A háztartások gazdálkodása

II. RÉSZ: A VÁLLALKOZÁSOK MŰKÖDÉSE

4. A vállalkozások jellemzői
5. A vállalkozások alapítása, működése
6. Az üzleti tervezés

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Pénzügyi és vállalkozási ismeretek
AlcímSzakgimnáziumok részére
szemelvényA tankönyv segítségével a tanulók megismerik mind az alkalmazottként történő munkavégzés, mind a saját vállalkozásban végzett munka előnyeit, hátrányait. A diákok betekintést nyernek a vállalkozások világába is. Saját üzleti terv kidolgozásával a tanulók elsajátítják a vállalkozások alapításának legfontosabb lépéseit, aktuális szabályait, a legfontosabb nyilvántartásokat, a költségkalkuláció, az eredmény-meghatározás módját.
Kiadási év2017
Varrómunkás anyag- és áruismeret
Alcím-
szemelvénySpeciális szakiskola; anyag- és áruismeret tantárgy; varrómunkás; szakképzés
Kiadási év2001
Vándorlegénységtől a Népművészet Mestere címig
Alcím-
szemelvényHa a népművészetről hallunk, arra gondolunk, hogy ez már a múlté, ez már történelem. Ha a hagyományokat halljuk emlegetni, úgy érezzük, ez valami statikus, megváltoztathatatlan valami, amit csak őrizni, ápolni lehet és kell. Élő népművészetről, a folyamatosan változó, alakuló hagyományokról a magyar népi kultúra megéléséről, a mindennapokban is használható magyar és népi kultúráról kevesebbet tudunk.
Kiadási év2017
Takarmányozástan
Alcím-
szemelvényA tankönyv az Állatgondozó szakképesítéshez készült, elsősorban a speciális szakiskolák számára, a tanulásban akadályozott tanulóknak adaptált központi program alapján. Összhangban van a nevezett szakképesítés szakmai és vizsgáztatási követelményeivel. Természetesen jól alkalmazható a szakiskolákban is, különösen az olvasási nehézséggel és szövegértéssel küzdő tanulók esetében.
Kiadási év1998
Betöltés...
termékek összehasonlitása