Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Az ellendrukker

Elérhetőség: 5-7 munkanap

1.50

Tardi ​Gábor novelláinak főhőse, Viktor, sokféleképp próbálkozik, hogy felszínen maradjon, kikászálódjon örökös pénzzavarából, végre zavartalanul szentelhesse erejét és idejét írói hivatása gyakorlásának. Kalandos fordulatokban gazdag életútjának fejezeteiből nem csupán emberi esendősége, rokonszenves egyénisége rajzolódik ki, hanem a mai magyar valóság szürke hétköznapisága is.

db
Kategóriák: , Szerző: Kiadó: Műfaj: ,
Formátum / Oldalszám: 19 cm x 10 cm, ragasztott papírkötés, 207 oldal
Illusztráció: Szikszai Károly fekete-fehér illusztrációi
Kiadási év: 1990

Hol komor, hol kacagtató helyzetekben mutatva a társadalom többnyire szégyellt, titkolt gyengéit, visszásságait és mélyvilágának gyötrő problémáit. És persze szépségeit. Korosodó bohémek, tartós anyagi válsággal küzdő kisemberek, született vesztesek konok bizakodásában, akasztófahumorában villantva fel a ronthatatlan életöröm csodáját.

Az elbeszéléseket olvasva egyre erősödik kezdeti gyanakvásunk, hogy Viktorral már találkoztunk, sőt régi barátunk ez a sokszor könnyelmű, semmi nagyképű tekintélyt nem tisztelő, szeretetre méltó fiatalember.

… Akinek irodalmi léte immár végérvényesen függetlenné vált alkotója személyiségétől. Mert Tardi Gábor sajnos nem érhette meg Az ellendrukker megjelenését. Földi pályafutása fájdalmasan korán, tragikus hirtelenséggel félbeszakadt. Reméljük azonban, hogy a hálás olvasói emlékezet éppoly elevenen és tisztán őrzi meg tehetségének emlékét, mint a pályatársak és barátok az író feledhetetlen emberi alakját.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Az ellendrukker
Alcím-
szemelvényTardi ​Gábor novelláinak főhőse, Viktor, sokféleképp próbálkozik, hogy felszínen maradjon, kikászálódjon örökös pénzzavarából, végre zavartalanul szentelhesse erejét és idejét írói hivatása gyakorlásának. Kalandos fordulatokban gazdag életútjának fejezeteiből nem csupán emberi esendősége, rokonszenves egyénisége rajzolódik ki, hanem a mai magyar valóság szürke hétköznapisága is.
Műfaj, típus,
Kiadási év1990
Faipari szakmai táblázatok és képletgyűjtemény
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus-
Kiadási év2017
Alakformáló torna
AlcímLábizmok, hasizmok, farizmok erősítése
szemelvényA könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Műfaj, típus-
Kiadási év2010
Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus
Kiadási év2007
Betöltés...
termékek összehasonlitása