Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Készüljünk az érettségire! Magyar nyelvtan

Elérhetőség: 5-7 munkanap

2.00

“Az érettségire hivatalosan kitűzött mindegyik nyelvtani témához elméleti kérdést és gyakorlati feladatot fogalmaztam meg, hogy azokból tanítványaik érdeklődésének megfelelően választhassanak, tételsorul megőrizze a tanári egyéniséget is. Mivel a középiskolában tanított valamennyi témakörhöz szerepel a könyvben gyakorlásra való anyag, alsóbb osztályokban is felhasználhatják a tanórai munkában vagy dolgozatírásra.”

db
Kategóriák: , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: 20 cm x 14 cm, puhatáblás, ragasztott papírkötés, 76 oldal
Kiadási év: 1992

Hosszú tanári pályafutásom során mindig tehertételnek éreztem a szóbeli érettségi tételek megszerkesztését. Ez a feladat arra az időszakra esik, amikor a diákok több foglalkozást, segítséget várnak tanáruktól, és mi magunk is szeretnénk az érettségi vizsga, esetleg az egyetemi felvételi sikere érdekében elmélyíteni az ismereteiket, átfogóbb tudást adni. Ettől a munkától von el időt és energiát a megfelelő nyelvtani példaszövegek kikeresése, összeállítása.

Ezzel a kiadvánnyal segíteni szeretnék kollégáimnak, hogy maradjon elég idejük és türelmük az anyanyelv tudatos felhasználásának oktatására, a gyerekek kommunikációs készségének fejlesztésére.

Az érettségire hivatalosan kitűzött mindegyik nyelvtani témához elméleti kérdést és gyakorlati feladatot fogalmaztam meg, hogy azokból tanítványaik érdeklődésének megfelelően választhassanak, tételsorul megőrizze a tanári egyéniséget is.

Mivel a középiskolában tanított valamennyi témakörhöz szerepel a könyvben gyakorlásra való anyag, alsóbb osztályokban is felhasználhatják a tanórai munkában vagy dolgozatírásra. A tanári munka könnyítését szolgálja az is, hogy a tételekhez tartozó szövegeket utalószámmal ellátva külön fejezetben közlöm, így ezeket – fénymásolás után a lapokat szétvágva – változtatás nélkül adhatják a tanulók kezébe.

Tartalom

Rövidített jelölések 4
Szóbeli érettségi tételek
A, sorozat 5
B, sorozat 9
Gyakorlati feladatok
A, sorozat 15
B, sorozat 24
A feladatok megoldása
A, sorozat 32
B, sorozat 54

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Készüljünk az érettségire! Magyar nyelvtan
Alcím-
szemelvény"Az érettségire hivatalosan kitűzött mindegyik nyelvtani témához elméleti kérdést és gyakorlati feladatot fogalmaztam meg, hogy azokból tanítványaik érdeklődésének megfelelően választhassanak, tételsorul megőrizze a tanári egyéniséget is. Mivel a középiskolában tanított valamennyi témakörhöz szerepel a könyvben gyakorlásra való anyag, alsóbb osztályokban is felhasználhatják a tanórai munkában vagy dolgozatírásra."
Műfaj, típus-
Kiadási év1992
Faipari szakmai táblázatok és képletgyűjtemény
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus-
Kiadási év2017
Alakformáló torna
AlcímLábizmok, hasizmok, farizmok erősítése
szemelvényA könyv új megközelítésben szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három leglátványosabb területéről, a has, a comb és a farizmok intenzív erősítéséről. Bemutatja a testmozgás funkcionális hatásait; milyen a szerkezetük és hogyan viselkednek izmaink; mi a helyes táplálkozás titka; számos gyakorlat pontos leírását; többféle edzésprogramot.
Műfaj, típus-
Kiadási év2010
Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba
Alcím-
szemelvény-
Műfaj, típus
Kiadási év2007
Betöltés...
termékek összehasonlitása