Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Gazdasági és pénzügyi kultúra II.

Elérhetőség: 5-7 munkanap

9.20

A Gazdasági és pénzügyi kultúra II. tantárgy célja, hogy megalapozza a tanulók gazdálkodási, pénzügyi ismereteit, és fejlessze a témához kapcsolódó sajátos kompetenciákat. A gazdaság és a pénz világának ismerete nélkülözhetetlen a diákok sikeres felnőtt életéhez, a gazdasági jellegű döntések meghozatalához.

db
Kategória: Szerzők: , , Kiadó:
Formátum / Oldalszám: puhatáblás, 144
Kiadási év: 2016

A gazdaság és pénz világának ismerete nélkülözhetetlen a tanulók sikeres társadalmi, gazdasági szerepvállalásához, felnőtt életük eredményességét biztosító gazdasági jellegű döntések meghozatalához, a változó környezethez való alkalmazkodási készségük formálásához, korunk súlyos problémáira választ kereső felelős magatartásukhoz.

A tantárgy tartalma és módszertana közvetlenül szolgálja a középiskolai nevelés általános célját: a társadalmi, gazdasági, technikai változások követésére, ahhoz adaptív módon alkalmazkodó cselekvésre képes, az élethosszig tartó tanulásra nyitott, művelt, igényes, jogkövető állampolgárrá nevelést.

A tantárgy gazdasági oldalról alapozza meg a szociális és állampolgári kompetencia fejlesztését, hozzájárul a társadalmi-gazdasági folyamatok, változások megértéséhez, a személyes szerepvállalás tudatosításához.

A tantárgy az etikus gazdasági gondolkodás, magatartás és döntések normáját képviseli. Széleskörűen fejleszti az aktív állampolgári magatartást, támogatja annak felismerését, hogy az egyéni sikerek és a közösség, az ország egészének
eredményessége hosszú távon összefüggnek, elválaszthatatlanok. A gazdasági szerepek, a szerepekből adódó érdekkülönbségek és ezek egyeztetésének megismerésén, gyakorlásán keresztül hozzájárul az önismeret és társas kultúra fejlesztéséhez is. Gazdasági oldalról alapozza meg a családi életre nevelést, a felelős háztartási döntések meghozatalát, a hosszú távú gondolkodást és gondoskodást. Megmutatja a gazdasági szerepekben rejlő társadalmi szolidaritás és önkéntesség mintáit, gyakorlási lehetőségeit.

A kötet témái:

• A gazdálkodás
• A pénz
• A vállalat
• Az állam
• A háztartás

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Gazdasági és pénzügyi kultúra II.
Alcím-
szemelvényA Gazdasági és pénzügyi kultúra II. tantárgy célja, hogy megalapozza a tanulók gazdálkodási, pénzügyi ismereteit, és fejlessze a témához kapcsolódó sajátos kompetenciákat. A gazdaság és a pénz világának ismerete nélkülözhetetlen a diákok sikeres felnőtt életéhez, a gazdasági jellegű döntések meghozatalához.
Kiadási év2016
A számvitel alapjai
Alcímpéldatár
szemelvényA példatárat ajánljuk a BGE hallgatóin kívül a mérlegképes könyvelői, a pénzügyi és számviteli ügyintézői és a vállalkozási és bérügyintézői képzések résztvevőinek, valamint minden olyan hallgatónak, aki először próbál eligazodni a számvitel szövevényes útvesztőjében.
Kiadási év2018
Pénzügyi és vállalkozási ismeretek
AlcímSzakgimnáziumok részére
szemelvényA tankönyv segítségével a tanulók megismerik mind az alkalmazottként történő munkavégzés, mind a saját vállalkozásban végzett munka előnyeit, hátrányait. A diákok betekintést nyernek a vállalkozások világába is. Saját üzleti terv kidolgozásával a tanulók elsajátítják a vállalkozások alapításának legfontosabb lépéseit, aktuális szabályait, a legfontosabb nyilvántartásokat, a költségkalkuláció, az eredmény-meghatározás módját.
Kiadási év2017
Betöltés...
termékek összehasonlitása