Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Pénzügyi és vállalkozási ismeretek

Szakgimnáziumok részére
Elérhetőség: 5-7 munkanap

6.80

A tankönyv segítségével a tanulók megismerik mind az alkalmazottként történő munkavégzés, mind a saját vállalkozásban végzett munka előnyeit, hátrányait. A diákok betekintést nyernek a vállalkozások világába is. Saját üzleti terv kidolgozásával a tanulók elsajátítják a vállalkozások alapításának legfontosabb lépéseit, aktuális szabályait, a legfontosabb nyilvántartásokat, a költségkalkuláció, az eredmény-meghatározás módját.

db
Kategóriák: , Szerzők: , , Kiadó:
Formátum / Oldalszám: puhatáblás, 116
Kiadási év: 2017

A ​Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy célja, hogy a diákok nyitottak legyenek a gazdaság működésével, az egyén gazdasági szerepével, a pénzügyek és a vállalkozások világával kapcsolatos témák iránt.

Az állam gazdasági szerepének, gazdaságpolitikai céljainak megismerése segíti a tanulókat a gazdasági folyamatok megértésében, a változások értelmezésében. A pénzpiaci ismeretek birtokában a diákok képesek lesznek racionális gazdasági döntések meghozatalára, megismerik a pénzpiac szereplőit, a különböző pénzügyi megoldásokban rejlő lehetőségeket és kockázatokat.

I. A GAZDASÁG SZEREPLŐI

1. Az állam szerepe
2. A pénzpiac működése
3. A háztartások gazdálkodása

II. RÉSZ: A VÁLLALKOZÁSOK MŰKÖDÉSE

4. A vállalkozások jellemzői
5. A vállalkozások alapítása, működése
6. Az üzleti tervezés

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Pénzügyi és vállalkozási ismeretek
AlcímSzakgimnáziumok részére
szemelvényA tankönyv segítségével a tanulók megismerik mind az alkalmazottként történő munkavégzés, mind a saját vállalkozásban végzett munka előnyeit, hátrányait. A diákok betekintést nyernek a vállalkozások világába is. Saját üzleti terv kidolgozásával a tanulók elsajátítják a vállalkozások alapításának legfontosabb lépéseit, aktuális szabályait, a legfontosabb nyilvántartásokat, a költségkalkuláció, az eredmény-meghatározás módját.
Kiadási év2017
Elsősegélynyújtási alapismeretek
Alcím-
szemelvényA tankönyv elsősorban a szakiskolai Elsősegély- nyújtási alapismeretek, Mindennapi ismeretek modulokhoz kapcsolódik, de eredményesen használható a szakközépiskola Egészségtan moduljához is.
Kiadási év2005
Ápolástani alapismeretek (átdolgozott)
AlcímElső, átdolgozott kiadás
szemelvényA tankönyv a Szociális gondozó szakképesítés 025/4.0/1851-06 Ápolási és gondozási ismeretek tananyagegységéhez, az iskolarendszerű képzésben résztvevő tanulóknak, valamint a tanfolyami oktatásban résztvevők számára készült. A könyv elsősorban azon képzésben résztvevők számára íródott, akiknek nincs előzetes egészségügyi végzettségük.
Kiadási év2015
Vegyes iparcikk áruk ismerete és forgalmazása
Alcím-
szemelvényA tankönyv a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoporton belül az eladó szakképesítéshez készült. Az áruforgalmazás tantárgy vegyes iparcikk témakörének elméleti és gyakorlati részét dolgozza fel.
Kiadási év-
Betöltés...
termékek összehasonlitása