Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Bevezetés a neveléstörténeti kutatások módszertanába

Elérhetőség: 5-7 munkanap

3.10

A kötet hasznos segítséget nyújt a pedagógia és tanár szakos hallgatóknak szakdolgozatuk elkészítéséhez, meríthetnek belőle a doktori képzésben részt vevők és mások is, akik történeti-neveléstörténeti kutatásokkal foglalkoznak.

db
Kategóriák: , , , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: A5, keménytáblás, 120
Kiadási év: 2001

A Kutatás-módszertani kiskönyvtár című sorozatnak ez a kötete régi adósságot törleszt, mivel eddig nem volt olyan magyar nyelvű kézikönyv, mely az érdeklődőt eligazította volna a neveléstörténeti kutatások módszertani kérdéseiben. A szerző közérthető megfogalmazásban mutatja be a szinkrón és diakrón megközelítés lehetőségeit, példákkal illusztrálja a neveléstörténeti kutatások egyes szakaszait, áttekintést ad korunk új módszereiről és témáiról, valamint a legújabb nyomtatott és elektronikus publikációkról. A kötet hasznos segítséget nyújt a pedagógia és tanár szakos hallgatóknak szakdolgozatuk elkészítéséhez, meríthetnek belőle a doktori képzésben részt vevők és mások is, akik történeti-neveléstörténeti kutatásokkal foglalkoznak.

A tartalomból: MI A NEVELÉSTÖRTÉNET? A neveléstörténet tárgya – A neveléstörténet helye a tudományok rendszerében – A neveléstörténet kutatásának és tanulmányozásának haszna NEVELÉSTÖRTÉNETI KUTATÁSOK Diakrón és szinkrón közelítés – A neveléstörténet diakronikus vizsgálata – A neveléstörténet szinkronisztikus kutatása – A neveléstörténet forrásai és kutatási helyszínei – A források csoportjai és típusai – Elsődleges források – Másodlagos források – A források lelőhelyei – Levéltárak – Könyvtárak – Múzeumok, képtárak, művészeti gyűjtemények – A neveléstörténeti kutatás szakaszai – A neveléstörténeti kutatás megtervezése – A kutatás heurisztikus szakasza – A forráskritika – A hermeneutika szakasza – A történeti szintézis – A történeti expozíció – A neveléstörténeti kutatás során előforduló főbb hibák – Egy “örökzöld” téma: az iskolatörténet – Új témák és módszerek a neveléstörténeti kutatásokban.

Kéri Katalin a Pécsi Tudományegyetem oktatója, az MTA Neveléstörténeti albizottságának tagja. Történész, neveléstörténész; főbb kutatási területei a magyar és az egyetemes nőnevelés, a középkori iszlám világ nevelés- és művelődéstörténete.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Bevezetés a neveléstörténeti kutatások módszertanába
Alcím-
szemelvényA kötet hasznos segítséget nyújt a pedagógia és tanár szakos hallgatóknak szakdolgozatuk elkészítéséhez, meríthetnek belőle a doktori képzésben részt vevők és mások is, akik történeti-neveléstörténeti kutatásokkal foglalkoznak.
Kiadási év2001
Faipari szakmai táblázatok és képletgyűjtemény
Alcím-
szemelvény-
Kiadási év2017
Elsősegélynyújtási alapismeretek
Alcím-
szemelvényA tankönyv elsősorban a szakiskolai Elsősegély- nyújtási alapismeretek, Mindennapi ismeretek modulokhoz kapcsolódik, de eredményesen használható a szakközépiskola Egészségtan moduljához is.
Kiadási év2005
Ápolástani alapismeretek (átdolgozott)
AlcímElső, átdolgozott kiadás
szemelvényA tankönyv a Szociális gondozó szakképesítés 025/4.0/1851-06 Ápolási és gondozási ismeretek tananyagegységéhez, az iskolarendszerű képzésben résztvevő tanulóknak, valamint a tanfolyami oktatásban résztvevők számára készült. A könyv elsősorban azon képzésben résztvevők számára íródott, akiknek nincs előzetes egészségügyi végzettségük.
Kiadási év2015
Betöltés...
termékek összehasonlitása