Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Hogyan ​tanítsuk gyermekeinket gondolkodni?

Elérhetőség: 5-7 munkanap

5.20

A szerző nem új módszereket ajánl kötetében, hanem a meglévő ismereteket összegzi. A pedagógusok és a szülők figyelmét felhívja, hogy az új évezred kreatív, önállóan gondolkodó embereket igényel, és megadja a lehetőséget a felnövekvő generációk felkészítésére. – Minden pedagógus és szülő fontos olvasmánya, de középiskolák hallgatóinak is ajánlható.

db
Kategóriák: , , Szerző: Kiadó:
Formátum / Oldalszám: 276 oldal
Kiadási év: 2002

Robert Fisher a londoni tanulási és gondolkodási készségek fejlesztésére létesített intézet (Centre for Thinking Skills) igazgatója. Minden korosztályt tanított már Angliában, külföldön, és dolgozott iskolaigazgatóként is. A Hogyan tanítsuk gyermekeinket tanulni? a tanórán hasznosítható legfontosabb korszerű és hatékony tanulási stratégiákat ismerteti. A több nyelvre lefordított, évek óta méltán sikeres kötet remek kézikönyve nemcsak a pedagógusoknak, hanem mindazoknak, akik a gyerekek szellemi fejlődését figyelemmel kísérik, és arra vállalkoznak, hogy azt tudatosan, módszeresen fejlesszék.

A szerző célja, hogy áttekintse azokat az elterjedt megközelítési módokat és módszereket, amelyek segítségével a gyermeket otthon és az iskolában megtanítjuk önállóan gondolkodni” – áll a Bevezetésben, ahol a szerző felvázolja a modern kor információs igénye és az oktatási gyakorlat között feszülő ellentétet.

Miközben korunk egyre sürgetőbben igényli a kreatív, önállóan gondolkodó embereket, az iskolai oktatásra még mindíg a meglévő ismeretek átadása, a tanítás a jellemző, ahol a “ne gondolkodj, hanem figyelj” a legfőbb pedagógiai követelmény. ; Miközben szinte úton útfélen intelligencia-teszteket töltetnek ki a gyermekekkel, úgyszólván figyelmen kivül marad az a kérdés, hogy mi maga az intelligencia.

Holott sok kutatási eredmény feltárta már a gondolkodás mibenlétét és összetevőit, lehetővé téve ezzel a “gondolkodási készségek” tanítását, fejlesztését. Erről, ezekről az eredményekről szól a Mi a gondolkodás? című fejezet, majd a különböző gondolkodási módokról, a Kreatív gondolkodás, a Kritikus gondolkodás, a

Problémamegoldás mibenlétéről olvashatunk a következő fejezetekben. Az ismeretek elraktározása, rendszerezése és felhasználása az az eszköztár, melynek elsajátítása szükséges előfeltétele a gondolkodásnak, az információ feldolgozásának. Ezt tárgyalja a Gyarapodó eszköztár című rész, majd a kritikus, önálló gondolkodást serkentő Gyermekfilozófia mibenlétét és jelentőségét tárgyalja a szerző, abból kiindulva, hogy “a gyermekek született társalgók”, és ha ezt a tulajdonságukat kiélhetik, megerősödik érvelő, bizonyítékot, okot kereső, magyarázó, rendszerező, értelmező képességük.

A két utolsó fejezet a gondolkodás tanításának gyakorlatáról szól, amelynek lényege nem a különleges tantervben rejlik, “inkább a tanítás minősége a meghatározó abban, hogy felismerjük a gyermekben rejlő lehetőségeket” (A gondolkodás tanítása: nyelv és matematika; Tanítsunk gondolkodni – minden tanórán). ;

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Hogyan ​tanítsuk gyermekeinket gondolkodni?
Alcím-
szemelvényA szerző nem új módszereket ajánl kötetében, hanem a meglévő ismereteket összegzi. A pedagógusok és a szülők figyelmét felhívja, hogy az új évezred kreatív, önállóan gondolkodó embereket igényel, és megadja a lehetőséget a felnövekvő generációk felkészítésére. - Minden pedagógus és szülő fontos olvasmánya, de középiskolák hallgatóinak is ajánlható.
Műfaj, típus-
Kiadási év2002
Életvitel és gyakorlati ismeretek 4.
Alcím4. osztály
szemelvény-
Kiadási év2015
Életvitel és gyakorlati ismeretek 3.
Alcím3. osztály
szemelvény-
Kiadási év2015
Életvitel és gyakorlati ismeretek 1-2.
Alcím1–2. osztály
szemelvény-
Kiadási év2014
Betöltés...
termékek összehasonlitása