Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only

Történetek a gyermekek házából

Őrizzük a gyerek méltóságát
Elérhetőség: 5-7 munkanap

17.00

A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején megjelentek Magyarországon a nyugat-európai reformpedagógiák, megnyílt az első Waldorf-óvoda Solymáron, szárnyaikat bontogatták az alternatív programok, indultak Montessori- és Freinet-osztályok. Színessé vált az iskola világa!

db
Kategória: Szerzők: , Kiadó:
Formátum / Oldalszám: A4, puhatáblás, ragasztókötött, 132 oldal
Kiadási év: 2016

Interjúkötetet ​tart kezében a kedves Olvasó! Olyan könyvet, amelyben rajtam kívül kollégáim és szülők mesélnek a Gyermekek Házáról. Megismerheti az Olvasó iskolai életünk mindennapjait, olvashat arról, miként váltunk valóban “gyermekben gondolkodó” pedagógussá, hogyan készülnek a projektjeink, miként tanultunk meg egyénre szabottan tervezni, tanítani.

A Gyermekek Háza története 25 évvel ezelőtt kezdődött. A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején megadatott az iskolák számára a lehetőség arra, hogy meghatározzák egyéni arculatukat, megfogalmazzák pedagógiai céljaikat, megválaszthassák módszereiket.

Megjelentek Magyarországon a nyugat-európai reformpedagógiák, megnyílt az első Waldorf-óvoda Solymáron, szárnyaikat bontogatták az alternatív programok, indultak Montessori- és Freinet-osztályok. Színessé vált az iskola világa! A változtatásban gondolkodó pedagógusok előtt két út állt. Lehetett csatlakozni a világban már eredményesen működő reformpedagógiai iskolákhoz, illetve lehetett új koncepciókban gondolkodni.

Mi az utóbbit választottuk, nem titkolva, hogy a megismert reformpedagógiák nagy hatással voltak ránk. Iskolakoncepciót kidolgozni nem könnyű, de igen izgalmas feladat. Ráadásul nem kitaposott úton jártunk, nekünk kellett az utakat kiépíteni.

Az utunk olykor rögös, buckákkal teli, máskor szép sima, egyenes volt. Szabadok voltunk gondolkodásban, a tapasztalataink alapján folyamatosan fejleszthettük programunkat. Az útépítés hosszú folyamat, mondhatom, nem ér véget, a mai napig tart.

Hasonló kínálatunk

hasonlítsa össze a kategórián belül található másik kínálatunkal

Fenti termék: Történetek a gyermekek házából
AlcímŐrizzük a gyerek méltóságát
szemelvényA nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején megjelentek Magyarországon a nyugat-európai reformpedagógiák, megnyílt az első Waldorf-óvoda Solymáron, szárnyaikat bontogatták az alternatív programok, indultak Montessori- és Freinet-osztályok. Színessé vált az iskola világa!
Műfaj, típus-
Kiadási év2016
Betűszelídítő U-Ú, Ü-Ű
AlcímAz u–ú, ü–ű betűtévesztés korrigálására
szemelvényA Betűszelídítő feladatgyűjtemény az olvasási problémák megelőzésében vagy a már kialakult nehézség mérséklésében segít. A feladatoknál alkalmazott betűtípus kifejezetten olvasási nehézséggel vagy diszlexiával küzdő tanulók számára készült.
Kiadási év2018
Az akusztikus észlelés fejlesztése
Alcím-
szemelvényAz akusztikus észlelés és megértés a tanulás egyik alappillére, hiszen csak az tudja eredményesen elsajátítani az ismereteket, aki érti. A hallási figyelem, a zajok – később a hangok – megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértésnek és az olvasás-írás elsajátításának. Fontosnak tartjuk a gyerekek bátorítását, hiszen ez az egész értük van, róluk szól – és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!
Műfaj, típus-
Kiadási év-
A szövegalkotás tanításának módszerei III. kötet
Alcím-
szemelvényA modern kommunikációs műfajok és a sajtóműfajok tanításának módszerei. A szövegalkotás tanításának módszerei (3–8. évfolyam) című módszertani könyv három kötetében a fogalmazástanítással kapcsolatos tanítói, tanári és tankönyvszerzői tapasztalatait osztja meg a szerző.
Műfaj, típus-
Kiadási év2018
Betöltés...
termékek összehasonlitása