Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only
0 5-ből

Én otthon vagyok költő

3.50
Tartalom Géczi János: Előszó 7Erdélyi Erzsébet – Nobel Iván: Bevezető a disputákhoz 9Márai Sándor: Halotti beszéd 11Disputa Márai Sándor Halotti beszéd című művéről 13Bálint Tibor: Öt kenyér és két hal
0 5-ből

A nagy ember halála

2.00
- Ez az agyalágyult igazán segíthetett volna magának, Erzsike! - mondta nyomatékkal, amelyből Géaúr megtudta, hogy ő, aki évek óta készült Budapestre, s most, hogy vágyait és reményeit végre a városba hozta, ő, betoppanásának ötödik percében agyalágyultnak nyilváníttatott. Az "agyalágyult" szót tökéletesen értette, hiszen az anyanyelvén hangzott el.
0 5-ből

Égi tünemény

6.10
Mit tesz az ember, ha hathetes kisbabájára kimondják a halálos ítéletet? A kedves szülők egy-két hétre számíthatnak: barackméretű daganat terjeng a kis fejecske belsejében. Kétségbeesés, rettegés, a világ átértékelése. Anya sír... apa ír. Blogot, vagyis naplót az interneten. Abban a reményben, hogy a világba kiáltott fájdalom kevésbé fáj.
0 5-ből

A pénz királya 2.

3.00
Frank Cowperwoodot Philadephiában sikkasztás bűnrészeseként letartóztatják és 4 és fél évre ítélik. De nem adja fel, gyilkos küzdelemmel harcol a túlélésért. Pénzügyeit egy kis fedőcégen keresztül viszi tovább és egy kis vagyonra tesz szert. Frank kiszabadul a börtönből, majd elválik feleségétől. Pénzügyi manőverekkel hatalmas vagyont halmoz fel, de a philadelphiai "felső tízezer" nem fogadja őt vissza. Ekkor barátnőjével, Aileennel elindul...
0 5-ből

Micsoda fiatalok! Micsoda öregek!

2.50
Katkó István kritikus szemmel nézi a világot, s benne minket, embereket. A Szimulánsok és az Illetéktelenek – a kötet hosszabb elbeszélései – látleletek a mai fiatalok típusairól, s azokról a viszonyokról is, amelyekben feltűnő erényeik és nem kevésbé feltűnő hibáik is gyökereznek: tehát a „felnőtt” társadalomról.
0 5-ből

A gondolat igaza

3.00
Tartalomból: Számadást háromezer évről!, Élő hagyomány, Descartes és magyar tragédiája, Kisfaludy Károly Dióspatonyban, Kölcsey, Bem és Petőfi, Emlékezzünk Tóth Árpádra!, A valóság költője, Debrecentől a Tátráig, József Attila szlovákiai emléke, József Attila vagyona, Móricz Zsigmond halála és halhatatlansága
0 5-ből

Az ellendrukker

1.50
Tardi ​Gábor novelláinak főhőse, Viktor, sokféleképp próbálkozik, hogy felszínen maradjon, kikászálódjon örökös pénzzavarából, végre zavartalanul szentelhesse erejét és idejét írói hivatása gyakorlásának. Kalandos fordulatokban gazdag életútjának fejezeteiből nem csupán emberi esendősége, rokonszenves egyénisége rajzolódik ki, hanem a mai magyar valóság szürke hétköznapisága is.
0 5-ből

Módosulások

4.00
Legújabb regényében Herceg János gyermek- és ifjúkorát eleveníti fel, azt írja meg, mit lát, ha visszanéz "rég elmúlt" gyermekkorának "napfényes tájaira". Századunk első évtizedei ezek, s a regényben az akkori Zombor elevenedik meg szemünk előtt.
0 5-ből

Perújrafelvétel

3.00
Eltávolodtam a kortól is, amely megszült írónak, s a hajdani író-újszülöttől is -eltávolodtam, de egyiket sem tagadom meg. Valószínű, soha nem voltak azoknál alkalmatlanabb évek - békés évek -író indítására, de ez sem vád, és nem is mentség: az elindulás a pályához, a szárnypróbálgatás az életműhöz valamiképp hozzátartozik.
0 5-ből

Boldogultak bálja

3.50
Kis humoreszknek nevezi az Európa-szerte ismert szerző ezt a könyvét, s teljes joggal, mert a rövid, de bájos történet légkörét kötetlen vidámság és jótékony, napsugaras humor lengi be. Ebben a derűs atmoszférában alakulnak ki az egymást mozaikszerűen kiegészítő fonák helyzetek, és játszódnak le a váratlanabbnál váratlanabb események, annyi komikummal telítve, hogy a kis humoreszk a bohózat minősítést is kiérdemelné.
0 5-ből

OLAJ

4.00
Sinclair hosszú élete során szinte szociológusi rendszerességgel térképezte fel regényeiben az amerikai kapitalizmus világát a vágóhidaktól a szénbányászatig, az acélipartól az olajiparig. 1927-ben megjelent regénye, az Olaj, egy kisvállalkozóból sikeresen feltörő olajmágnásnak, Jim Rossnak és szocialista eszmékkel kacérkodó fiának, Bunnynak a története.
Betöltés...
termékek összehasonlitása