Keresés

Search
Generic filters
Exact matches only
0 5-ből

A nagy ember halála

2.00
- Ez az agyalágyult igazán segíthetett volna magának, Erzsike! - mondta nyomatékkal, amelyből Géaúr megtudta, hogy ő, aki évek óta készült Budapestre, s most, hogy vágyait és reményeit végre a városba hozta, ő, betoppanásának ötödik percében agyalágyultnak nyilváníttatott. Az "agyalágyult" szót tökéletesen értette, hiszen az anyanyelvén hangzott el.
0 5-ből

Égi tünemény

6.10
Mit tesz az ember, ha hathetes kisbabájára kimondják a halálos ítéletet? A kedves szülők egy-két hétre számíthatnak: barackméretű daganat terjeng a kis fejecske belsejében. Kétségbeesés, rettegés, a világ átértékelése. Anya sír... apa ír. Blogot, vagyis naplót az interneten. Abban a reményben, hogy a világba kiáltott fájdalom kevésbé fáj.
0 5-ből

A pénz királya 2.

3.00
Frank Cowperwoodot Philadephiában sikkasztás bűnrészeseként letartóztatják és 4 és fél évre ítélik. De nem adja fel, gyilkos küzdelemmel harcol a túlélésért. Pénzügyeit egy kis fedőcégen keresztül viszi tovább és egy kis vagyonra tesz szert. Frank kiszabadul a börtönből, majd elválik feleségétől. Pénzügyi manőverekkel hatalmas vagyont halmoz fel, de a philadelphiai "felső tízezer" nem fogadja őt vissza. Ekkor barátnőjével, Aileennel elindul...
0 5-ből

Tenger, varázsos tenger

4.50
A vicinális poros ablaka mögött egy falusi legény áll, még egy utolsó pillantást vet eddigi életének színterére, a szegény hegyvidéki falura, majd felszáll a naponta kétszer elhaladó városi vonatra. Ezzel kezdetét veszi a kalandok és a visszaemlékezések sora.
0 5-ből

Módosulások

4.00
Legújabb regényében Herceg János gyermek- és ifjúkorát eleveníti fel, azt írja meg, mit lát, ha visszanéz "rég elmúlt" gyermekkorának "napfényes tájaira". Századunk első évtizedei ezek, s a regényben az akkori Zombor elevenedik meg szemünk előtt.
0 5-ből

Bolhacirkusz

3.00
"A kötet számomra ma is az ifjúságot, a termékeny kételyt és a rendíthetetlen hitet jelképezi, és mint mindenki, aki lassan-lassan közeledik a búcsúzás felé, úgy én is szívesen emlékezem erre az elmúlt, kételyt és rendíthetetlen hitet sugárzó ifjúságra. Boldog lennék, ha oktalansága, fölénye és cinizmusa mögött az olvasó megtalálná – amiért íródott annak idején: a gondolkodásra való készséget, az emberiség...
0 5-ből

Hunyd be a szemed és meglátod a Várost

2.95
Sajátos hangulatú regényében Chimet egy régi, térben és időben pontosan el nem helyezhető világ színeit és ízeit jeleníti meg, a természet varázsos szépségéből és a különleges város atmoszférájából lobbantva ki e színeket, merítve eme aromákat, ízeket.
0 5-ből

Perújrafelvétel

3.00
Eltávolodtam a kortól is, amely megszült írónak, s a hajdani író-újszülöttől is -eltávolodtam, de egyiket sem tagadom meg. Valószínű, soha nem voltak azoknál alkalmatlanabb évek - békés évek -író indítására, de ez sem vád, és nem is mentség: az elindulás a pályához, a szárnypróbálgatás az életműhöz valamiképp hozzátartozik.
0 5-ből

A halászó macska uccája

5.00
A halászó macska uccája - igen, így hívják Párizs legkeskenyebb utcáját: Rue du Chat-qui-Peche -, mely a Szajnára fut ki, s mely alighanem Földes Jolánnak köszönhetően lett világhírű. Ezzel a regényével ugyanis az írónő 1936-ban megnyerte a londoni Pinker irodalmi ügynökség nemzetközi regénypályázatát.  A harmincas évek közepén Földes Jolán nevétől zengett nemcsak Európa,hanem az egész világ is. A halászó macska...
0 5-ből

Az Ezüst-tó kincse

6.00
Az Ezüst-tó kincse az indiánok földjén játszódik. Ismét találkozunk a Vadnyugat legendás hőseivel: Old Firehanddel, Old Shatterhanddel és az apacsok titokzatos főnökével, Winnetouval.
0 5-ből

Egy regény regénye

7.00
Az Egy regény regénye a méltatlanul elfelejtett szerző legismertebb műve. Ha tudni akarjuk, mi a sztálinizmus, a bolsevizmus, a meg nem valósult kommunizmus lényege, ezt a könyvet kell magunkban hurcolnunk és nem tehetünk mást.
0 5-ből

Boldogultak bálja

3.50
Kis humoreszknek nevezi az Európa-szerte ismert szerző ezt a könyvét, s teljes joggal, mert a rövid, de bájos történet légkörét kötetlen vidámság és jótékony, napsugaras humor lengi be. Ebben a derűs atmoszférában alakulnak ki az egymást mozaikszerűen kiegészítő fonák helyzetek, és játszódnak le a váratlanabbnál váratlanabb események, annyi komikummal telítve, hogy a kis humoreszk a bohózat minősítést is kiérdemelné.
0 5-ből

OLAJ

4.00
Sinclair hosszú élete során szinte szociológusi rendszerességgel térképezte fel regényeiben az amerikai kapitalizmus világát a vágóhidaktól a szénbányászatig, az acélipartól az olajiparig. 1927-ben megjelent regénye, az Olaj, egy kisvállalkozóból sikeresen feltörő olajmágnásnak, Jim Rossnak és szocialista eszmékkel kacérkodó fiának, Bunnynak a története.
0 5-ből

Gyógymód

4.00
Dr. David Rathbone-ra holtan találnak rá a Croft Gyógyszergyár parkolójában. A neves kutatásvezető helyére az ifjú Ben Chinskyt nevezik ki, aki már első nap akadályokba ütközik: hogyan vehetné át elődje munkakörét, amikor Rathbone valamennyi feljegyzése, munkanaplója, kutatási anyaga eltűnt, a munkáit dokumentáló fájlokat törölték a cég számítógépéből?
Betöltés...
termékek összehasonlitása